• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışmasında finale kalanlar belirlendi

Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışmasında finale kalanlar belirlendi
KOCAELİ(İHA) – Büyükşehir tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen "Çocuk ve Dijital Bağımlılık" temalı Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışmasının...

KOCAELİ(İHA) – Büyükşehir tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen "Çocuk ve Dijital Bağımlılık" temalı Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışmasının final elemeleri yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen Bilge Şehir Kocaeli Uluslararası Karikatür Yarışmasının konusu "Çocuk ve Dijital Bağımlılık" olarak belirlenmişti. Yarışmanın final elemeleri, jüri üyeleri Andrey Popov, Seyran Caferli, Saadet Demir Yalçın, Murat Yılmaz ve Ahmet Altay tarafından yapıldı. Dünyanın dört bir yanından profesyonel ve amatör karikatüristlerin katıldığı yarışmada finale kalanlar için ödül töreni 23 Nisan Çocuk Fuarında verilecek. Ödül töreni 23 Nisan Pazartesi saat 10.00'da Uluslararası Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek.

Yarışma için Kocaeli'ne gelen jüri üyeleri, bu yıl 2.'si düzenlenen Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışması'nın çocuk ve dijital bağımlılık konusunda gündem oluşturarak bir farkındalık oluşturduğunu, yarışmaya oldukça nitelikli eserlerin katıldığını belirttiler.

56 ülkeden 585 katılımcının bin 368 eserle katıldığı Bilge Şehir Kocaeli Uluslararası Karikatür Yarışmasında 1.'lik ödülü 15 bin TL, 2.'lik ödülü 10 bin TL, 3.'lük ödülü 5 bin TL olarak belirlendi. Yarışmada 2 bin 500 TL teşvik ödülü, ayrıca 5 kişiye bin 500 TL başarı ödülü bulunuyor.

Yarışmada günümüz toplumunda çocuklardaki bilgisayar ve tabletlerde oyunlar, sosyal medya bağımlılığı gibi konulara dikkat çekmek, çocukları iletişimden ve birbiriyle oyun oynamak yerine asosyalleştirerek bağımlı hale getiren bir problem konusunda, farkındalık oluşturarak dikkatleri bu noktaya çekmek amaçlandı. 2. Uluslararası Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışmasında, "Çocuk ve Dijital Bağımlılık" konusunda karikatüristler tarafından özgün kavramlar ve konuları zenginleştirici bir perspektifle işlenmiş karikatürler finale seçildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim