• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Bilecik’te Regaip Kandili Coşkusu

Bilecik’te Regaip Kandili Coşkusu
Müslüman alemi için kutsal olan üç ayların başlangıcında ilk kandili olan Regaip Kandili, Bilecik'te de düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı.

Müslüman alemi için kutsal olan üç ayların başlangıcında ilk kandili olan Regaip Kandili, Bilecik'te de düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı. Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandilinde vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren camileri doldurdu.

Regaip Kandili münasebetiyle İsmet Paşa Mahallesinde yer alan Dedeoğlu Camii'deki programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Camileri dolduran vatandaşlar akşam namazının ardından İl Müftülüğünce düzenlenen programda Regaip Kandilini idrak etmenin mutluluğunu yaşadı. İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından Regaip Kandili ve üç ayları önemi hakkında konuşma gerçekleştirildi. Regaip Kandilinin üç ayları müjdelediğini belirten Akkuş, bu ayların dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma duygularının, hislerinin doruk noktaya ulaştığı bir dönem olduğunu söyledi. Yeni bir mevsime, rahmet mevsimine, mağfiret mevsimine, dua ve huzur mevsimine ulaşmanın önemine değinen Akkuş, "Bizi sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde bu günlere ulaştıran Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Peygamber Efendimiz (sav)'in risalet ile görevlendirilmesi malumlarınız Ramazan ayı içerisinde Kadir Gecesinde olmuştur. Bu mübarek gece Allah tarafından müminlere özel hazırlanmış bir hediye gecesi olarak takdim edilmiştir. Ama o vakte, o geceye gelmeden önce Rabbimiz bizi, o geceye hazırlamak, o zamana uyandırmak için bu mübarek üç ayları; Recep, Şaban ve Ramazan ayını bir fırsat olarak önümüze sunmuştur. Peygamber Efendimiz, "Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır" diye buyurmuştur. Özellikle Recep ayının bu gecesi, Allah'ın kullarına bolca lütufta, ihsanda bulunduğu gecelerdendir. Peygamber Efendimiz buyuruyorlar ki, "Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geriye çevrilmez. Bunlar Recep'in ilk Cuma gecesi, Şaban'ın ortasında bulunan Berat gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban Bayramı geceleridir." Peygamberimizin özellikle müminleri uyanıklığa, tefekküre, muhasebeye davet ettiği özel bir vakittir" dedi.

Kandil gecesinde Mevlid-i Şerif okundu, salavatlar getirilerek dualar edildi.

Bilecik’te Regaip Kandili Coşkusu

Bilecik’te Regaip Kandili Coşkusu

Bilecik’te Regaip Kandili Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim