• BIST 9524.59
  • Altın 2490.845
  • Dolar 32.5516
  • Euro 34.65
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Bilecik’te İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Bilecik’te İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı
Bilecik'te İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen programda, öğrencilerin oratoryo gösterisi büyük alkış...

Bilecik'te İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen programda, öğrencilerin oratoryo gösterisi büyük alkış aldı.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Bilecik Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Vali yardımcıları, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

"İNSANLARI BİR ARAYA GETİREN ORTAK DEĞERLER VARDIR, BU DEĞERLER MİLLET OLMANIN DA ARACIDIR"

Bilecik Anadolu İmam Hatip Lisesi Halis Çelik, "12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" programını okulları tarafından düzenlendiği belirtti. Çelik, "İnsanları bir araya getiren ortak değerler vardır, bu değerler millet olmanın da aracıdır. Ülkenin hangi bölgesinde olursa olsun insanların bize irtifak edebilecekleri noktalar mutlaka vardır. Her fert bu vasıtayı kendinden bir parça sayar. Bu vasıta ile diğer insanlara ulaşır ve sıkı bir dayanışma içerisine girer. Değişik karakterlerde ve farklı kültürlerde ki kişilerin bir arada olmasını sağlayacak bağlar toplumsal bütünlük için geçerlidir. Bu tür bağların çokluğu yüreklerin aynı heyecanla atmasını sağlar. Ortak heyecanlar büyük başarıların yolunu açar. Bu nedenle üzerinde irtifak edebileceğimiz değerlerin çokluğu mühim olmanın göstergesidir" dedi.

"MİLLET İÇİN ORTAK DEĞERLERİNDEN BİRİDE İSTİKLAL MARŞI'DIR"

Çelik, ortak değerlerin çokluğu millet bütünlüğünün teminatı olduğunu söyledi. Millet için ortak değerlerinden birisinin de İstiklal Marşı olduğunu ifade eden Okul Müdürü Çelik, "Nice zaferler, acılar, fedakarlıklar, idealler ve millet olma şuurunu bu şiirin bünyesinde toplanmıştır. Mehmet Akif Ersoy'un Türk Milletine armağan ettiği istiklal marşı çağlar boyunca bağımsız yaşamış ulusumuzun bağımsızlık aşkını ve kahramanlığını yansıtır. İstiklal Marşı'nın rengi milletin rengidir. Şanlı mazimiz, kahramanlık destanımızdır. İstiklal Marşı tefekkürdür, ruhtur, heyecandır, bizlerin ortak değeridir. İstiklal Marşı ümit dolu istikbalimiz ve istiklalimiz adına yazılmış Türk milletinin gönlüne nakşolmuş bize has ve bizi anlatan en güzel destandır. Milletlerin üzerinde yaşadığı irtifak edebileceği dayanışma için özel sanatçılara ihtiyaç vardır. Millete mahal olmuş Mehmet Akif Ersoy bu insanlardandır. Mehmet Akif Ersoy içinde yaşadığı toplumun milli ve manevi değerlerini çok iyi irdelemiş ve Türk milletinin acılarını, üzüntülerini, sevinçlerini en mükemmel şekilde eserlerine aktarmıştır. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy her zaman duygu, düşünce ve eylemleri ile ön saflarda yer alan gerçek bir aydındır. Milli ruhunun yanı sıra özgürlük mücadelesine dönüşmesinde Mehmet Akif Ersoy'un vatan ve bayrak aşkını haykıran mısraların katkısı çok büyüktür. Tanıklık ettiği onur ve cesaretiyle güç kattığı mana dünyası ile destanlaştığı kurtuluş mücadelemizi şiirleriyle tarihe altın harflerle yazılmıştır. Mehmet Akif, her şeyden önce istikbal aşığı olduğunu söyleyen ve nesil yetiştirmek için ter döken bir muallim bir fikir işçisidir. Mehmet Akif Ersoy ömrü boyunca bunun mücadelesini vermiştir. İstiklal Marşını bizlere armağan eden Mehmet Akif Ersoy'u ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

Konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı bir slayt gösterisi yapılırken, program Bilecik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü Alkışlayamam" ve Bülbül" isimli şiirlerini okudu. Daha sonra okul öğrencileri "Akif İstiklal Marşı'nı Yazıyor" isimli oratoryo gösterisi büyük alkış aldı.

Programda son olarak "Bir Dava Adamı Mehmet Akif" adlı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafında verildi.

Bilecik’te İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Bilecik’te İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Bilecik’te İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Bilecik’te İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Bilecik’te İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim