• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Bilecik’te “Helal Kazanç” Semineri

Bilecik’te “Helal Kazanç” Semineri
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bilecik Şubesi tarafından "Helal Kazanç" semineri düzenlendiç

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bilecik Şubesi tarafından "Helal Kazanç" semineri düzenlendiç

Bilecik Belediyesi Kültür Sitesinde gerçekleşen seminer, İstiklal Marşı ve saydı duruşunun ardından Bilecik Ulu Çınar Camisi İmam Hatibi Mustafa Gündüz'ün Kur'an-ı Kerim tilaveti, ardından AGD Çalışan Gençlik Komisyonu Başkanı Hasan Yıldız açılış konuşması ile başladı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, "Yüce Mevlamız Kuran-ı Kerim'de bize bir ikazda bulunuyor ve "Ey iman edenler, Allah'ın size helal kılmış olduğu temiz şeyleri kendinize haram kılmayın. Haddiniz aşmayın çünkü Allah haddini aşanları sevmez. İllallahın size demiş olduğu helal rızıklardan yiyin" diye buyuruyor. Bu program sohbet havasında gerçekleşecek. Sizin gerek şahsi hayatınıza gerek aile hayatınıza ya da okul hayatınıza yön verecek şekilde üç beş kelam ile birlikte sizlere aktarmayı arzu ediyorum. Öyle bir zaman gelecek ki, kişi kazancının helal mi yoksa haram mı olduğuna dikkat etmeyecek" dedi.

Akkuş konuşmasının devamında katılımcılara Hz. Adem ve Havva döneminden bilgiler vererek, "Peygamber efendimizin bunu gündemimize getirmesinde ki asıl mana zannediyorum ki bizim akil zaman ümmeti olarak dikkatimizi çekmek ve bu konuda hassas bir idrak içerisinde olmamızı sağlamak. Çünkü Hz. Adem aleyhisselam ile Hz. Havva annemizin ilk önce imtihan edildiği şey haramla yasakla ilgilidir. Bununla ilgili yine bir Hadis-i Şerifte diyor ki; "Hz. Adem ile Hz. Havva annemizi cennete yerleştirirken. Ey Adem, Havva'yı al yanına ve şu cennet-i alaya yerleş burada ne istersen ondan yiyin. Ama şu ağaca dokunmayın', burada bir yasak var bir hudut var. Her mülk sahibinin kendi bölgesini belirlediği kendi mülkünün bir sınırı var. Rabbimizin, hocamızın okumuş olduğu bu kelimelerde, çizmiş olduğu bu sınırlar, sınırı aşmayın. Neden diye soracak olursanız, çünkü Allah haddini aşanları sevmez. Burada ilk imtihan Hz. Adem ile olmuşsa bunun sonuncuna göre muamele görmüşse ve cennetin bütün nimetlerinden mahrum kalmış ise aynı şekilde dünyadaki insan oğlu da kendisine helal kılınmış olan birçok rızıkları bırakıp, hudutları çizilmiş ve yasak olan çok az şeyi yapmak üzere imtihanı kaybetmek üzere olduğu için bizi bu konuda uyarmıştır. Bazen helal ve haram kavramları başka mezhepler tarafından değişebiliyor. Deniz ürünlerinden mesela midye yemek kimine göre haramdır kimine göre ise helaldir. Helal ya da haram demek sizi kötüye düşürmez. Kaldı ki kişi kendi görüşleriyle bunu düşünebilir" ifadelerine yer verdi.

Sözlerine helal yemek konusunda çok dikkatli olmalarını isteyen Akkuş "Her şeyin başı helal rızıktır, bunu unutmayın" diyerek sözlerine son verdi.

Bilecik’te “Helal Kazanç” Semineri

Bilecik’te “Helal Kazanç” Semineri

Bilecik’te “Helal Kazanç” Semineri

Bilecik’te “Helal Kazanç” Semineri

Bilecik’te “Helal Kazanç” Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim