• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Bilecik’te El Emeği Göz Nuru Eserler Sergilendi

Bilecik’te El Emeği Göz Nuru Eserler Sergilendi
Bilecik Belediyesi ve Bilecik Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen ahşap boyama kurslarında eğitim alan kadınların ürettiği el emeği göz nuru...

Bilecik Belediyesi ve Bilecik Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen ahşap boyama kurslarında eğitim alan kadınların ürettiği el emeği göz nuru eserler sergilendi.

Bilecik Belediyesi Osmanlı El Sanatları Merkezi'nde yapılan serginin açılışına, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı, daire amirleri ve kursiyerler ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde yürütülen çalışmaların güzel meyvelerini aldıklarını belirtti. Yağcı, "Gerçekten birlik ve beraberlikten güzel eserlerin çıktığını bu programda gördük. Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde hanım kardeşlerimizin zamanlarını en iyi şekilde geçirmeleri adına güzel bir faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Ben daha önceki süreçte de burada güzel çalışmaların yapıldığına şahit olmuştum. Hanım kardeşlerimiz, burada adeta kendi içlerindeki sevgiyi ürünlere yansıtarak, güzel eserler ortaya koyuyorlar. Hepsinin ellerine sağlık olsun diyorum. Bu tür organizasyonlarımız devam edecek. İstiyoruz ki bu tür güzel çalışmaların her mahallemizde olmasıdır. Diğer yandan bizler bu eserlerin satışı noktasına da çok önem veriyoruz. Bu anlamda inşallah en kısa zamanda oluşturacağımız Hanımeli ya da Sultaneli Çarşı'larında bu tür eserlerin satışına da imkan vereceğiz. Böylece kadınlarımız, ev ekonomilerine de katkı sağlamış olacaklar. Bu çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi camiasına, belediyemiz çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı da, kurumlar arasındaki işbirliği ile gerçekleştirilen bir çalışmada güzel eserlerin çıkmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer protokol üyeleri tarafından ahşap boyama kurslarında sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Program, protokol üyelerinin sergilenen el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği alanı gezmesiyle son buldu.

Bilecik’te El Emeği Göz Nuru Eserler Sergilendi

Bilecik’te El Emeği Göz Nuru Eserler Sergilendi

Bilecik’te El Emeği Göz Nuru Eserler Sergilendi

Bilecik’te El Emeği Göz Nuru Eserler Sergilendi

Bilecik’te El Emeği Göz Nuru Eserler Sergilendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim