• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Bilecik’te “Çiftçilerimiz Gençleşiyor” Projesi

Bilecik’te “Çiftçilerimiz Gençleşiyor” Projesi
Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR Bilecik İl Müdürlüğü ve Bilecik Ziraat Odası Başkanlığı tarafından köylerde çiftçilikle eğitim...

Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR Bilecik İl Müdürlüğü ve Bilecik Ziraat Odası Başkanlığı tarafından köylerde çiftçilikle eğitim ve destek sunmak için hayata geçirilen "Çiftçilerimiz Gençleşiyor" projesinin protokolü imzalandı.

İmza törenine, Gıda Tarım Hayvancılık Bilecik İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İŞKUR Bilecik İl Müdürü Ayhan Tozan, Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen ve ilçe ziraat odası başkanları katıldı. Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, imzalanan protokolün amaçlarından bahsederek, "Türkiye Ziraat Odaları Birliği Türkiye İŞKUR Genel Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında 10 Temmuz 2013 tarihinde imzalanan iş birliği protokolüne istinaden bu protokolde süt sığırı yetiştiriciliği, kiraz yetiştiriciliği, seracılık, organik tarım, şeftali yetiştiriciliği, kavun yetiştiriciliği, meyve ağaçlarında budama ve arı yetiştiriciliği konusunda iş birliği yöntemi ile düzenlenecek mesleki eğitim kurslarında 300 kişilik çiftçilerimiz gençleşiyor projesi protokolü imzalamak için toplandık" dedi.

"GÖREVİMİZ SADECE TARIM YAPMAK DEĞİL"

Bilecik Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise, görevlerinin sadece tarım yapmak olmadığını tarım yapacak çiftçileri de yetiştirmek olduğunu belirterek, bu eğitimlerinin Bilecik çiftçilerine hayırlı olmasını dilediğini söyledi. Yıldız, "Buradaki en önemli husus çiftçilerin temin edilmesi, kurs alanına ulaştırılması, eğitim alanlarının tespiti ve gerekli araç gereçleri temin etmek. Hayırlı uğurlu olması temennileriyle imzalarımızı atıyoruz" ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZ İNSANLARIN DOĞDUĞU YERDE DOYMASI"

Proje kapsamında amaçlarının insanların doğduğu yerde doymaları olduğunu aktaran İŞKUR Bilecik İl Müdürü Ayhan Tozan da, bu kurslara önceliklerinin kadın çiftçilerin katılması olduğunu, tarlalarda en çok vakit geçirenlerin kadınların olduğunu kaydetti. Tozan, "Bu eğitimler alındığında bilinçli üretim yapılabilecektir. Bu proje kapsamında her katılımcıya günlük 20 lira verilecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bilecik Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İŞKUR Bilecik İl Müdürü Ayhan Tozan, Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Gölpazarı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli, Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, Pazaryeri Ziraat Odası Başkanı Hasan İpar, "Çiftçilerimiz Gençleşiyor" projesi protokolünü imzaladı.

Bilecik’te “Çiftçilerimiz Gençleşiyor” Projesi

Bilecik’te “Çiftçilerimiz Gençleşiyor” Projesi

Bilecik’te “Çiftçilerimiz Gençleşiyor” Projesi

Bilecik’te “Çiftçilerimiz Gençleşiyor” Projesi

Bilecik’te “Çiftçilerimiz Gençleşiyor” Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim