• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bilecik’te Çanakkale Zaferi Kutlama Programı

Bilecik’te Çanakkale Zaferi Kutlama Programı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümünü dolayısı ile Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümünü dolayısı ile Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde anma programı düzenlendi.

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilen programa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Cumhuriyet Baş Savcısı Bekir Şahiner, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Selöz, Çanakkale zaferi milletin yokluk savaşı imkansızlığın başarıldığı Kurtuluş Savaşına giden yolda çok önemli bir kilometre taşı ve tarihte benzerine az rastlanan kahramanlık destanlarından biri olduğunu belirtti. Selöz, "Çanakkale ruhu hakla batılın, insanlıkla vahşetin, insanlıkla zulmün, zorbalıkla merhametin, nefretle sevginin, kibirle tevazünün, İslam ile küfrün ve Akif'in benzetmesiyle" haç ile hilalin savaşı" idi. Şehadetleri dinin temeli olan ezanın ve kuranın hilal sembolü ile birlikte ilelebet bu gök kubbede yansıması, yankılanması için yüz binlerce can verilmiştir. O neden Çanakkale beşer tahayyül ile idrak edilecek tüm amaçları anlamları aşan, geride bırakan, önemsizleştiren bir diriliş bir direniş destanıdır. Mukaddes değerlerle kaynaşmış, bütünleşmiş varlığımızı yok etmeye çalışan devletler açısından ise müthiş bir hezimettir. Ölmekten korkmayan bir ruh yüceliğinin öldürmekten çekinmeyen sefil ruhları bozguna uğratmasıdır. Çanakkale insanlık onurunun İslam kardeşliğinin, emperyalist zorbalara karşı dayanışmanın aşılmazları, geçilmezliği, yenilmezliğidir. Her toplumun tarihsel serüveninde önemli sayılacak kırılma ve geçiş anları vardır. Bu anlamda Çanakkale önemli aşamadır. Çanakkale bu topraklar üzerinde yaşayan halkların gerçek anlamda millet ve Anadolu'nun bu milletin ebedi vatan olduğunun bir kez daha tescilidir, kanıtıdır. Bayrak nöbeti gibi nesilden nesille emanet edilen Çanakkale ve İstiklal ruhu sırası geldiğinde verdiği namus vazifesinde bir adım geri atmamakla hayatiyet kazanır. Varoluş özgürlüğünü muhkem duyguya dönüştüren bilincin bir anlık gevşekliği ve gafleti bizim ve sonra ki nesillerin hayattan nasipsiz kalmasına sebep olabilir. Yerine göre hiç düşünmeden ölümün üzerine atılmakta bugünü ve yarını bir milletin hayatını kurtarmak olur. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden halen bu mücadeleye onurla devam eden kahraman ordumuzun mensuplarını, vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri tarafından hazırlan "Gelibolu" adlı gölge oyunu oynandı. Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği programda gölge oyunu alkışlarla sona ererken, ardından "18 Mart" oratoryosu sergilendi. Öğrencilerin çok iyi hazırlandığı gözden kaçmazken performansları büyük alkış topladı.

Son olarak, "Ben Bir Türk Anasıyım" adlı şiiri okumak üzere Saliha Kutlu sahneye çıktı. Etkileyici şiirin ardından program sonunda "Destanlaşan Çanakkale" konulu öykü yazma yarışında dereceye giren Saliha Kutlu, Cansel Tezer, Merve Kont'a ödüllerini Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir verirken, ödül töreni sonrası program son buldu.

Bilecik’te Çanakkale Zaferi Kutlama Programı

Bilecik’te Çanakkale Zaferi Kutlama Programı

Bilecik’te Çanakkale Zaferi Kutlama Programı

Bilecik’te Çanakkale Zaferi Kutlama Programı

Bilecik’te Çanakkale Zaferi Kutlama Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim