• BIST 9548.09
  • Altın 2491.062
  • Dolar 32.4591
  • Euro 34.4682
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Bilecik’te Bulunan 13 Halı Sahanın Yeterlilik Belgesi Yok

Bilecik’te Bulunan 13 Halı Sahanın Yeterlilik Belgesi Yok
Bilecik Futbol İl Temsilcisi ve Bilecik Bölgesi Halı Sahalar Denetçisi Engin Toku, il genelinde 15'e yakın halı sahanın 13'ünün futbol oynamaya elverişli...

Bilecik Futbol İl Temsilcisi ve Bilecik Bölgesi Halı Sahalar Denetçisi Engin Toku, il genelinde 15'e yakın halı sahanın 13'ünün futbol oynamaya elverişli olduğuna ilişkin yetki belgeleri olmadığı belirtti.

Toku, İHA muhabirine yaptığı açıklamad,a Bilecik il genelinde faal olan halkı saha işletmecilerine Türkiye Futbol Federasyonun (TFF) 1 Aralık 2009 tarihinde yürürlüğe girdiği 8 maddelik yazının ilk 2 maddesinin hatırlattı. 15 Aralık 20009 tarihinde 23847 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren önergeden bahseden Toku, "Bu önerge, Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri Yönetmeliğinin 3 ve 5'inci maddelerine dayanarak; Türkiye genelindeki özel kişilerin mülkiyetinde bulunan bütün halı sahalara ilişkin standartların belirlenmesine, halı sahaların futbol oynamaya elverişli bakımından sportif kriterleri uyarınca denetimine, yeterliliklerine göre sınıflandırılmasına, halı sahalar için yeterlilik belgesi verilmesine, bu belgelerin yenilenmesi ve iptaline ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır" dedi.

"BU BELGEYİ ALMALARI ZORUNLUDUR"

Önergedeki 3'üncü maddenin 1'inci mevzuatını hatırlatan Engin Toku, "Bu maddede, mevcut ve yeni faaliyete geçecek olan bütün halı sahaların, bulundukları ilin bağlı bulundukları Bölge Müdürlüğü tarafından tutulan TFF Halı Saha Sicili'ne kaydolmaları ve futbol oynamaya elverişli olduklarına ilişkin yeterlilik belgeleri almalarının zorunlu olduğu yazıyor. Bilecik'te bu belge sadece Bozüyük ilçemizde bulunan Torunlar ve Halit Köprülü halı saha işletmecilerinde var. Bilecik ve diğer ilçelerinin hiç birinde bu belge yok. Bozüyük Belediyesi iş yeri açma ruhsatı verirken bu belgeyi zorunlu tutuyor. Diğer belediyeler zorunlu tutmadıkları için onlar da iş yeri açtık nasıl olsa gerek yok zihniyeti ile bu belgeyi almıyorlar. Bu belge olmadığı için halı sahaları denetleyemiyoruz. Halı sahaların futbola elverişli mi, değil mi? bilemiyoruz. Belediyeler bununla ilgili bir yaptırım yaparsa bizler de halı sahaları denetler, halı sahaları elverişliliklerine göre sınıflandırırız" dedi.

Öte yandan Toku, devlet kurumlarına ait halı sahaların bu belgeye tabi olmadığını da hatırlattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim