• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Bilecik’te 57. Alay “Vefa Yürüyüşü” Yapıldı

Bilecik’te 57. Alay “Vefa Yürüyüşü” Yapıldı
Bilecik'te Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci yıl dönümü anma törenleri kapsamında, "57'nci Alay Vefa Yürüyüş" gerçekleştirdi.

Bilecik'te Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci yıl dönümü anma törenleri kapsamında, "57'nci Alay Vefa Yürüyüş" gerçekleştirdi.

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen program sabah namazına müteakip İmam Hatip Lisesi Tatbikat Cami'nde Çanakkale Konulu vaazın verilmesiyle başlandı. Ardından sabah namazının kılınmasının ardından katılımcılara caminin bahçesinin Yarma Çorbası ikram edildi. Son olarak Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, Stadyum Caddesi önünden Karayolları kavşağına kadar açtıkları dev bayrak ile yürüdüler. Buradan Bilecik Belediyesi önünden Şeyh Edebali Türbesine kadar yürüyen gruba, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanı Albay Mehmet Yiğit, kurum müdürleri eşlik etti. Türbede programa dahil olan Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Emniyet Müdürü Vekili Hicri Görgülü, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Saadettin Aksoy ve kurum müdürleri şehitler için dua ettiler.

"EN SON ERİNE KADAR DÜŞÜNMEDEN BİRER BİRER ŞEHİT OLMUŞLAR"

Şeyh Edebali Türbesi'nde konuşma yapan Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl Çanakkale'de ve 81 il merkezinde 57. Alay ve tüm şehitler adına "Vefa Yürüyüşü" düzenlendiğini belirtti. Yıldız, " "Kahramanlar Savaşı" olarak Türk ve dünya tarihine geçen bu cephe savaşında, yaklaşık bir milyona yakın verilen kayıpla birlikte çarpışmaların şiddetine bakıldığında, insanlık tarihinin şahit olduğu en büyük savaşlardan biri olduğu unutulmamalıdır. Bir askeri birlik düşünün ki alay komutanından bölük komutanına, bölük komutanından en son erine kadar düşünmeden birer birer şehit olmuşlar. Bizler bugün burada bu kahraman 57. Alay'ı anmak için toplandık. Burada Çanakkale'yi ve 57. Alay'ın yiğit ve kahraman evlatlarını anmanın önemi kadar onları anlamak, hissetmek ve bizlere miras olarak bırakmak istedikleri vatan, millet, bayrak ve bu değerlerimiz için yapılacak olan fedakarlıklardır" dedi.

"VEFA DUYGUSUNU HİÇ KAYBETMEDEN YENİ YETİŞEN GENÇLERE DE AKTARMAMIZ LAZIM"

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise, bu vatanın bizlere ne zorluklarda bırakıldığının bilinmesi gerektiğini ifade etti. Nayir, "Vefa duygusunu hiç kaybetmeden yeni yetişen gençlere de aktarmamız lazım. Bilgi çağının en önemli gerekleri olarak bunları anlamıyorsak yalnızca sanayiyi, bilimi anlıyorsak diğer uluslar içerisinde kendimize yer bulamayız. O yüzden bu yürüyüş çok kıymetli, çok değerli. Eğer gençlerimiz atalarının bu vatan uğruna yapmış olduğu fedakarlıkları bu yürüyüşlerle, bu faaliyetlerle yeterince anlayabiliyorsa bu faaliyetler amacına ulaşmış demektir. Bizler çok kritik bir coğrafyada yaşıyoruz. Herkesin gözleri topraklarımızın üzerinde. Dolayısıyla geçmişte yaşanan hadiselerin gelecekte de başımıza gelebileceğini düşünüp aynı vefakarlıkta, aynı özveride bir gençlik hedefimizin olduğunu unutmamız lazım. Tüm Türkiye'de yürütülen 57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü'nde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ahmet Hamdi Nayir'in konuşmasının ardından Kur'an tilaveti ve Fatiha okunmasının ardından katılımcılara çorba dağıtılmasıyla program son buldu.

Bilecik’te 57. Alay “Vefa Yürüyüşü” Yapıldı

Bilecik’te 57. Alay “Vefa Yürüyüşü” Yapıldı

Bilecik’te 57. Alay “Vefa Yürüyüşü” Yapıldı

Bilecik’te 57. Alay “Vefa Yürüyüşü” Yapıldı

Bilecik’te 57. Alay “Vefa Yürüyüşü” Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim