• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Bilecik’te 23 Nisan Coşkusu

Bilecik’te 23 Nisan Coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bilecik'te de coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bilecik'te de coşkuyla kutlandı.

Bilecik Cumhuriyet Meydanındaki törene, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Garnizon ve 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Başsavcısı Bekir Şahirner, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurulu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalar, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Atatürk anıtına çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak "Bugün milli beraberlik duyguları ile coşan ve güçlenen milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluşu ile milli çağdaş, demokratik ve egemen yeni Türk Devletinin 96. Yıl dönümüdür. Bugünü engin bir şevk heyecanla kutlamanın onur ve mutluluğu içerisindeyiz. 23 Nisan Türk Milletinin her türlü baskı, zulüm ve işgale karşı büyük önderimizi Atatürk'ün liderliğinde milli egemenliğimizi hakim kıldığı gündür. Milli varlığımızı yüceltme azim karar ve heyecanını yüreğimizde duyduğumuz gündür" dedi.

Ardından Edebali Ortaokulu beşinci sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisi oynandı ve yine okul öğrencilerinden Batuhan Ünal "23 Nisan" adlı şiiri okudu. Büyük coşkuyla kutlanan 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Edebali Ortaokulu anasınıfı öğrencilerinin gösterileri ile devam etti. Yumurta taşıma ve sandalye kapmaca yarışları ile eğlenceli dakikalar yaşanan törende yumurta taşıma yarışmasında Yiğit Durak birinci olurken, Sümeyye Ayaz birinci oldu. Yarışmaları birinci bitirenlere hediyeleri Bilecik protokolü tarafından verildi.

Öte yandan Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından her okuldan 2 kişi olmak üzere toplamda 120 adet bisiklet dağıtıldı.

Bilecik’te 23 Nisan Coşkusu

Bilecik’te 23 Nisan Coşkusu

Bilecik’te 23 Nisan Coşkusu

Bilecik’te 23 Nisan Coşkusu

Bilecik’te 23 Nisan Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim