• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Bilecik’in lezzetleri aynı sofrada buluşuyor

Bilecik’in lezzetleri aynı sofrada buluşuyor
Bilecik Belediyesi tarafından Bilecik'in merkezinde bulunan Bilecik Belediyesi Çocuk Sineması üzerinde hazırlanan ve Bilecik'e ait organik ve el yapımı yöresel...

Bilecik Belediyesi tarafından Bilecik'in merkezinde bulunan Bilecik Belediyesi Çocuk Sineması üzerinde hazırlanan ve Bilecik'e ait organik ve el yapımı yöresel lezzetlerin bir arada sunulduğu "Sultaneli Yöresel Lezzetler Evi" sağlıklı ev ortamı ile gelen misafirlerine gelenekleri yaşatıyor.

Bilecik Belediyesi Sultaneli Yöresel Lezzetler Evinde; nohutlu ve tavuklu mantıdan, keşkek, ovmaç çorbasına; mercimekli mantıdan kesme hamur, saçta yufka böreği, yağlı yufka, su böreği, kuru fasulye, kuskus pilavı, pancar pekmezi, saç kebabı, köpük helvası, höşmerim, cevizli üzüm sucuğu, incir tatlısı, sütlaç, kuru pasta, kabak tatlısı, kavurmaya kadar, Bilecik'e özgü yemekler ile Bilecik" has içecekler vatandaşların hizmetine sunulmaya başlandı.

"Tarih ve kültür şehri Bilecik'imizin lezzetlerini tanıtıyoruz"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, yaptığı açıklamada "Bilecik'imiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Turizm noktasında farkındalık oluşturacak atılımları hemşehrilerimiz ile gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bilecik artık turizm ve tanıtım alanında adından söz ettiren bir şehir haline geldi. Bilecik'imizin değerlerini de bu çalışmalarımız kapsamında akademik ve uzman araştırmacılar tarafından çıkarılıp yeniden gün yüzüne çıkartıyor ve bunları koruma altına alarak şehrimize ekonomik kazanç sağlayacak formüller üretiyoruz. Bunlardan biri de Bilecik Belediyesi Sultaneli Yöresel Lezzetler Evi olarak adlandırdığımız ve yöremize ait el emekleri ile aslına uygun formüller ve teknikler ile hazırlanarak tabaklara sunduğumuz el yemekleri konsepti. Yapılan yöresel yemeklerimiz hanımların ellerinden ev ortamında hiçbir katkı maddesi kullanmadan usulüne uygun bir şekilde sağlıklı ortamlarda hazırlanarak servise sunuluyor. Bu tema ile ayrıca ev hanımlarımızda ev ekonomilerine katkı sağlamış olmakta. Yaptığımız projeler arasında ayrıca Sultaneli Çarşısı (Hanımeli Osmanlı Sokağı), Yöresel Ürünler Çarşısı, Kültür Hanı, Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezi, Sultanevi, Öğrenci Otağı, Yaşayan Şehir Müzesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi gibi çalışmalarımız ve projelerimiz bu noktada turizm ve tanıtım alanlarında destekleyici bir rol üstlenmektedir. Bu noktada Bilecik'imize yapmış olduğumuz Bilecik Belediyesi Sultaneli Yöresel Lezzetler Evi'miz şehrimize ve şehrimize gelen misafirlerimize hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Bilecik’in lezzetleri aynı sofrada buluşuyor

Bilecik’in lezzetleri aynı sofrada buluşuyor

Bilecik’in lezzetleri aynı sofrada buluşuyor

Bilecik’in lezzetleri aynı sofrada buluşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim