• BIST 9645.02
  • Altın 2405.586
  • Dolar 32.5906
  • Euro 34.7853
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Bilecik, Sporda Gurur Tablosu Oldu

Bilecik, Sporda Gurur Tablosu Oldu
Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına ara vermeden devam eden sporculardan, taekwondo, atletizm ve dart branşlarında...

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına ara vermeden devam eden sporculardan, taekwondo, atletizm ve dart branşlarında üç farklı Türkiye derecesi geldi.

Türkiye Taekwondo Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan Ümitler Türkiye Şampiyonası'na Bilecik'ten 4 sporcu katıldı. Şampiyona'da Taekwondocu Buse Hanife Devlez bin 650 sporcunun arasından 73 kiloda Türkiye 2'incisi olarak, Bilecik'in şampiyon sporcuları arasındaki yerini aldı.

BİLECİK'TEN TÜRKİYE ŞAMPİYONU ÇIKTI

Türkiye Atletizm Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası'nda 26 bayan 30 erkek takımı olmak üzere toplamda 600 sporcu mücadele etti. Söz konusu şampiyonada Atlet Hayriye Nur Arı 100 metre engelli koşuda 15,44 saniyelik derecesi ile Türkiye Şampiyonu olarak ismini altın harflerle yazdırmayı başardı. Aynı sporcu 14-15 Mayıs tarihlerinde Balıkesir'de gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Analig Finali'nde de başarısını koruyarak, 16 takımdan toplamda 400 sporcunun içinden sıyrılarak 100 metre engellide 16,44 saniyelik derecesi ile Türkiye 3'ünsü oldu.

DART'DA BAŞARI ÜSTÜNE BAŞARI

Şampiyonalar kapsamında Bocce-Bowling-Dart Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Dart Şampiyonası 5'nci Ayak Turnuvası gerçekleşti. Turnuvada, sporcu Merve Kartal Yıldız, kızlar kategorisinde Türkiye 3'üncüsü olarak Bilecik'in şampiyon sporcuları arasındaki yerini aldı. Yine Türkiye Dart Şampiyonası 6'ncı Ayak ve Ustalar Turnuvası'ndan sonra yapılan genel Türkiye sıralamasında Yıldız Erkekler kategorisinde yer alan sporcu Sefa Ateş, Türkiye 2'ncisi olarak Bilecik'in şampiyon sporcuları arasındaki girmeyi başardı. Dart Şampiyonası 6'ncı Ayak ve Ustalar Turnuvası'ndan sonra yapılan genel Türkiye sıralaması Genç Erkekler Kategorisi'nde sporcu Yunus Can Yıldırım, Türkiye 1'incisi olarak Bilecik'in Şampiyon sporcuları arasındaki yerini aldı.

Şampiyonları ve antrenörlerini makamında kabul ederek ödüllendiren Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız konuşmasında, "Sporcularımız çeşitli illerde şampiyonalara katılarak ilimizi ve bizleri en güzel şekilde temsil etmiş, çok önemli başarılara imza atmışlardır. Gittikleri her müsabakadan kupa ve madalyalarla dönerek bizleri gururlandıran sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu başarıların altındaki emektarlar bir anlamda antrenörlerimizdir. Antrenörlerimiz Alper Bayrakta, Mert Moralı, Özlem Torunlar ve Aydan Yavuz hocalarımızı da tebrik ederek başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca Dart il temsilcimiz Rüştü Yıldırım'a da desteklerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bilecik, Sporda Gurur Tablosu Oldu

Bilecik, Sporda Gurur Tablosu Oldu

Bilecik, Sporda Gurur Tablosu Oldu

Bilecik, Sporda Gurur Tablosu Oldu

Bilecik, Sporda Gurur Tablosu Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim