• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Bilecik İl Özel İdarespor Puansız Kapattı

Bilecik İl Özel İdarespor Puansız Kapattı
Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) Bilecik'i temsil eden Bilecik İl Özel İdarespor Antrenörü Hasan Kol, 2015-2016 sezonun ilk yarısını değerlendirerek, "İlk...

Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) Bilecik'i temsil eden Bilecik İl Özel İdarespor Antrenörü Hasan Kol, 2015-2016 sezonun ilk yarısını değerlendirerek, "İlk yarıda beklediğimiz sonuç bu değildi. Bazı maçlarda biraz daha direnme gücümüz olsaydı belki daha da farklı şeyler olabilirdi" dedi.

İlk yarıda oynadıkları 12 maçın değerlendirmesini yapan Bilecik İl Özel İdarespor Antrenörü Kol, devrenin bekledikleri gibi bitmediğini bildirdi. Kol, "Bana göre hiçbir zaman hiçbir çalıştırıcı 0 puanla 11'inci haftada aldığı 3 puanı bile kaybedeceğini bile bile aldığı 3 puanı kaybetmeyi hiçbir antrenör düşünmez. Bundan önce yaptıklarımız dışında bundan sonra ki hedeflerin hedef dışında olabilecek şeyleri düşündüğümüz için çocukları bu şekilde kurdurmaya çalışıyoruz. Seneye bu takım kurulacak mı? Bu takıma yardım yapılacak mı? Bu takım Vitrayla kalmak için mi oynayacak. Bunları da tartışmayalım. Sonuç bu seneki gibi olacaksa işler zor" dedi.

"SORUN BİLECİK HALKININ VE BÜROKRASİSİNİN SAHİP ÇIKMAMASI"

Bilecik İl Özel İdarespor'un bu sene BAL'dan Bilecik 1'inci amatöre düştüğü takdirde takımın dağılacağını düşündüğünü anlatan Kol, "Bu takım bu sene maddi imkansızlıklar ve çocukların özverisi ile ayakta kalmaya çalıştı. İyi oynarsın, kötü oynarsın, puan alırsın ya da alamazsın sorun bu değil. Sorun Bilecik halkının ve bürokrasisinin sahip çıkmaması. Seneye bu takım BAL'dan düşerse takımdaki oyuncular dağılır. Bu takım bir daha toparlanamaz" ifadelerine yer verdi.

"İMKAN VERİLİRSE BİLECİKSPOR'A KOŞA KOŞA GİDERİM"

Bilecik İl Özel İdarespor Antrenörü Hasan Kol, seneye isminin Bilecikspor ile anılmasına karşılık, "Bilecikspor inan farklı bir duygudur. Onu yaşamak lazım. Bilecikspor paranın her şeyin önünde gelir. Bütün herkesin kafasında Bilecikspor'da antrenör olmak vardır. Bunlar bu senenin başında olacak bir şeydi. Sezon başında çocuklar "Hocam biz BAL'a gideceksek senle gideceğiz, gitmeyeceksek hiç gitmeyeceğiz" dediler. "Eğer siz burada olacaksınız bende söz sizinle devam edeceğim" dedim. Bu seneyi bitireceğiz seneye kimseye söz vermedik. Ama büyüklerimiz bize bir imkan verirse Bilecikspor "Kardeşim bu takım senin" derse biz koşa koşa gideriz. Yeter ki bize o imkanlar verilsin. Bize güvensinler bende elimden gelen her şeyi yaparım. Hele ki Bilecikspor olunca daha da fazla yaparım. Şu an ki takımla da en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Kendi çapımızda yapıyoruz ama tabi ki o değişik bir imkan değişik bir seyirci değişik bir maddi durum olarak farklı şeyler yaşamak isterim" ifadelerini kullandı.

"BEN YÖNETİCİ OLSAM BU TAKIMI BU ŞARTLAR ALTINDA BAL LİGİNE ÇIKARTMAZDIM"

Antrenör, Hasan Kol, Bilecik İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant'ın futbolla karşı bir ilgisi olmadığını söyledi. Halis Nalbant'ın bir büyükleri olarak maçlara gelmesini istediklerini belirten Kol, sözlerine şöyle devam etti;

"Biz maçlarımıza valimizi de isteriz belediye başkanımızı da isteriz. Ama bazen istedikleriniz olmuyor. Bu takım profesyonel bir ligde Bilecik'i temsil ediyor. Son hafta 10 tane gol yedik. Herkes Bilecik'i konuştu ama kötü anlamda. Ben yönetici olsam bu takımı bu şartlar altında BAL ligine çıkartmazdım. Onlara da saygı duyuyoruz bu kadar çaresiz kalacaklarını hiç düşünmediler. Ben bu kadar çaresiz kalacağımıza adım gibi eminim. Liderlik yapıp bize büyüklük yapıp orada ki kitleyi toplayıp kimse görmedim."

Sezon başında İl Özel İdaresinin takıma 100-200 bin liralık bir bütçe ayırsaydı işlerin daha farklı olacağını anlatan Kol, "İl Özel İdarenin imkanları vardı. Bu imkanları değerlendirmek için teklif sunulmuş, Bozüyüklü meclis üyeleri kabul etmemişler. Sonra Bilecik Bozüyük arası neden ortam geriliyor. Taraftarlar niye kavga ediyor. İlk önce büyükler anlaşacak sonra iş taraftara düşecek. Biz sezon başından beri bizlere manevi yardım derken protokol üyelerinin hiç maça geldiğini hatırlamıyorum. Bu şartlarda BAL'dan çekilme gibi bir durumunuz olmaz. Çünkü belli bir miktar para yatırıldı parada yanar. En kötü ihtimal de o teminatın geri kazanılması lazım. Biz takım olarak ikinci yarı sonuna kadar gideceğiz. Şu an da zaten kötü. Kötünün kötüsü ne olabilir diye düşünüyorduk yok" diye konuştu.

Öte yandan Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) ligden çekilen takımların yanı sıra, 12 grupta sıfır puan çeken takımlar Ovacık Belediye Ulaş ile Bilecik İl Özel İdarespor oldu.

Bilecik İl Özel İdarespor Puansız Kapattı

Bilecik İl Özel İdarespor Puansız Kapattı

Bilecik İl Özel İdarespor Puansız Kapattı

Bilecik İl Özel İdarespor Puansız Kapattı

Bilecik İl Özel İdarespor Puansız Kapattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim