• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
2016 yılının ilk Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında yapıldı.

2016 yılının ilk Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında yapıldı.

Bilecik İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleşen toplantıya ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2015 yılı içerisinde 462 proje üzerinde çalışmalar yapıldığını anlatarak, "274 projenin yılsonu itibariyle bittiğini, 128 projede çalışmaların devam etti. 18 projenin ihale aşamasında ve 42 projenin ise ödenek yetersizliğinden başlanılamadı. 2015 yılı içerisinde yatırımcı kurum ve kuruluşlarımız tarafından 462 proje üzerinde çalışmalar yapıldı. Projelerimizin toplam tutarı 842 milyon 242 bin TL. 2015 yılında ön görülen ödeneğimiz ise 233 milyon 41 bin TL'dir. Yılsonuna kadar bu ödeneğin 235 milyon 427 bin TL'si harcanmış oluyor. Yani yüzde 100'ün üzerinde bir gerçekleşme var. 233 milyon ödeneğimiz varken biz 235 milyon harcamışız. Buradaki farkta Karayolları 14. Bölge Müdürlüğümüzün 2015 yılı üzerinde kendisine tahsis edilen ödenekten daha fazla harcama yaptırmış olmasına bağlı bir farklılık ortaya çıkmış oldu" dedi.

"TOBB İLE BİRLİKTE ORTAK BİR PROJEMİZ MEVCUT MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÜZERİNE LABORATUVAR YAPILACAK"

İlk olarak söz verilen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin çiçeği burnunda rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Perşembe günü görevi devraldığı ve bugün itibariyle 3'üncü günü olduğunu söyleyerek, "Üniversitemiz hakkında size küçük bilgiler elde ettim size bunlarla ilgili bilgi aktarmak istiyorum. Bizim üniversitemiz de 6 adet blok var. Bunların A, B, C üç bloğu tamamlanmış ve eğitim öğretime kullanıma açılmıştır. D bloğunda ise taşınma işlemleri devam ediyor. Bu bloğu da ikinci öğretim dönemine yetiştirmeyi planlıyoruz. Diğer E, F blokları ise inşallah haziran ayında sona erip oda gelecek sene eğitim ve öğretim yılına hazır olacak. Bunun dışında Bozüyük'te uygulamalı bilimler yüksekokulu mevcut ve bunun binası tamamlandı. Yaklaşık bir ay önce taşınma işlemleri gerçekleşti. Son olarak TOBB ile birlikte ortak bir projemiz mevcut. Bununla ilgili mühendislik fakültesi üzerine laboratuvar yapılacak inşallah" dedi.

"YENİŞEHİR-BİLECİK YOLUNUN 10 GÜNLÜK SÜRESİ VAR"

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü Mehmet Yazıcıoğlu ise, 2015 yılına ait harcamalar hakkında bilgi verdi. Yazıcıoğlu, "Bozüyük-Eskişehir yolunda bulunan Poyra rampasındaki yolda köprüleri bitirdik. Trafiğe açmış bulunmaktayız. Burada YHT projesinde kavşağımız vardı ama onun da yarısını yapabildik. Şuanda da diğer geri kalan yarısını yapıyoruz. Onu da bitirdikten sonra üst yapı çalışmalarını tamamlayıp en kısa zamanda kavşaklarımızı trafiğe açacağız. YHT bağlantı yolu kısmında ise hava şartlarından dolayı durmuş durumda onları da en kısa zamanda bitirip direk 2016 yılında trafiğe açacağız. Gülümbe rampaları yolu üzerinde ki yolun eğimi ile ilgili gerekli ölçülerin yapıldıktan sonra sorunları giderme noktasında çalışmalara başlayacağız" dedi.

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI, BÖLGE MÜDÜRÜNDEN BİR TALEPTE BULUNDU

Toplantının devamında Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü Mehmet Yazıcıoğlu Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezine gelen çok sık kullanıldığını ve buraya gelen davetlilerin organize sanayi bölgesin deki kavşaktan dönerek 2 km dolaştıklarını söyleyerek, orada oturan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi ve o kavşağa ışıklandırma yapılarak trafiğe açılması önerisinde bulundu. Bunun üstüne 14. Bölge Müdürlüğü Mehmet Yazıcıoğlu, konuyla ilgili gerekli ölçüler alındıktan sonra bir yaptırım olup olamayacağı konusunda görüşmelerin yapılacağını açıkladı.

Öte yandan 14. Bölge Müdürlüğü Mehmet Yazıcıoğlu, Bilecik-Yenişehir yolunun Kamu İhale Kurumunda (KİK)'in verdiği düzeltme kararının ihaleye giren firmalara bildirildiğini belirterek, "10 günlük itiraz süresi var. Bu süre içerisinde de itiraz olmazsa tekrar sözleşme yapılacak" dedi.

"2015 YILI ÖDENEK PLANLAMASI İÇERİSİNDE BİZE TAHSİS EDİLEN 25 MİLYON TL"

Devlet Su İşleri Eskişehir 3. Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, Bilecik il genelinde 2015 yılı sonu itibariyle 41 adet projeleri olduğunu belirterek, "Toplam proje tutarımız 223 milyon TL. Daha önce ki proje tutarlarımızı 2015 yılı ödenek planlaması içerisinde bize tahsis edilen 25 milyon TL. Biz bunun hepsini kullandık. Biten proje sayımız 8 devam eden proje sayımız 21 ihale aşamasında olan proje sayımız ise 7'dir" dedi.

Devlet Su İşleri Eskişehir 3. Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, yapımı devam eden GÖL-SU proje göletlerini açıkladı. 2016 yılında olacak sulama projeleri hakkında bilgi veren Baysal, daha sonra ihalesi yapılan projelerin onaylandığını ve en kısa zamanda projelere başlanacağını söyledi.

"2015 YILINDA 37 ADET YATIRIMIMIZ VAR"

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları 1. Bölge Müdür Yardımcısı Birol Sağlam, 2015 yılında 37 adet yatırımları olduğunu belirtti. Sağlam, "26 bin 669 milyon TL seviyesin de ödenek bulunmaktadır. Bu projelerin yüzde 75 gerçekleşme sağlandı. Biten proje sayımız 12 devam eden 10, ihale aşamasında kalan ve ya bir şekilde ödeneği geri çevrilen 15 yatırımımız bulunmaktadır. Sadece geçen toplantıda hemzemin geçitlerle ilgili hususları konuştuk. Bununla ilgili standartlara uymayan hemzemin geçitlerini kapattık" ifadelerine yer verdi.

"BİLECİK'TE 71 KİLOMETRE DEMİRYOLU HATTI VE İKİ ADET YHT İSTASYONU BULUNUYOR"

1 Bölge YHT Bölge Müdür Yardımcısı Duran Yaman, Bilecik'te 71 kilometre demiryolu hattı ve iki adet YHT istasyonu bulunduğu belirterek, "Bu YHT istasyonlarından biri Bilecik, diğeri Bozüyük olmak üzere, bir adet de YHT Bakım Onarım Müdürlüğü olarak ta hizmet vermeye çalışıyoruz. Şuan yolumuz yeni bakımcı yatırımcı firmanın garantisi altında olduğu için bizimde şuan da yatırımımız yok. Dolayısıyla şuanda yapılan işler yapımcı dairemiz ve yapımcı firmamızın garantisi altında. Tabi ki biz problemleri bilirsek bize iletilirse bizimde problemleri firmayla çözme durumumuz olur" dedi.

"DEVAM EDEN PROJE SAYIMIZ 8, BİR TANESİ BİTTİ, BİR TANEDE İHALE AŞAMASINDA"

İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Levent Yanar ise, Bilecik'te 2015 yılı itibari ile 9 adet projeleri olduğunu anlattı. Devam eden 8 projeleri olduğunu belirten Yanar, sözlerine şöyle devam etti;

"Devam eden proje sayımız 8, bir tane biten projemiz bir tanede ihale aşamasında projemiz bulunmaktadır. Bayırköy-Bilecik İçme Su projesi oda imza aşamasına geldi. Fiziki gerçekleştirme yüzde 70 seviyesinde. Bilecik il özel idaresinde alt yapı için finansal olarak destek sağladı, yüzde 95 fiziki seviye gerçekleşmesinde. Osmaneli belediyemize finans temini sağladığımız sosyal donatı inşaatında da nakdi gerçekleştirme yüzde 39 seviyesinde. Osmaneli atık su inşaatımız tamamlandı belediyemize teslim edeceğiz" dedi.

"2015 YILI İTİBARİYLE BİLECİK'TE 15 ADET PROJE YÜRÜTTÜK"

Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, 2015 yılı itibariyle Bilecik'te 15 adet proje yürüttüklerini anlatarak, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce devam eden restorasyonları anlattı. Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir'in Söğütte bulunan Ertuğrulgazi Türbesi restorasyonu hakkında bilgi istemesi üzerine Bölge Müdürü Emek, onarım işlerinin devam ettiğini belirterek geçmiş yıllarda olan restorasyon işleri hakkında detaylı bilgi verdi.

"KURŞUNLU KÖYÜNDE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI YAPIYORUZ"

Orman İşletme Bursa Müdür Yardımcısı Fahri Sönmezoğlu ise, Gölpazarı ilçesi Kurşunlu köyünde ağaçlandırma çalışması yaptıklarını belirterek, "İnşallah Nisan ayında bitirmiş olacağız. Geçmiş yıllara ait 5 adet projelerimiz vardı ve bütün projelerini de tamamladık" dedi.

"HARMANKAYA KANYONU TABİAT PARKI 2015 YILINDA BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLADIK"

Son olarak çalışmalar hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri Bursa Bölge Müdürü Yahya Güngör, "2015 yılında 5 adet projemizi gerçekleştirdik. Yine bunun haricin de il özel idaresine aktardığımız ve bizim için önemli olan projelerle alakalı olarak Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı 2015 yılında büyük ölçüde tamamladık. Kanyonun geniş kısmında giriş kısmı da Yenipazar ilçemizde bulunmaktadır. Otoparkı tamamladık, mescit yaptık, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve çevre düzenleme işleri yapıldı" dedi.

Bölge müdürlerinin slayt eşliğinde devam eden yapılacak projelerinin anlatmasından sonra 2016 yılı 1'inci İl Koordinasyon Toplantısı sona erdi.

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim