• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’nden “Poşet Broşür” Uygulaması

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’nden “Poşet Broşür” Uygulaması
Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü, iletişim yolu ile dolandırıcılık suçuyla mücadele çalışması kapsamında "Poşet Broşür" uygulamasını il merkezinde...

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü, iletişim yolu ile dolandırıcılık suçuyla mücadele çalışması kapsamında "Poşet Broşür" uygulamasını il merkezinde hayata geçirdi.

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bilecik'te toplumsal farkındalığın arttırılarak mücadelenin etkin ve hızlı şekilde yürütülmesinde "Poşet Broşür" uygulamasının hayata geçirildiği belirtildi. Açıklamada, "Her geçen gün farklı yollarla ve yöntemlerle denenen ve sürekli artış gösteren iletişim yoluyla dolandırıcılık olayları, ilimizde de önemli bir risk faktörü olarak karşımızda çıkmakta ve çok sayıda vatandaşımızın mağdur olması ile sonuçlanmaktadır. İletişim yoluyla dolandırıcılık olayları, 2006 yılında ve mağdurların MSN şifrelerinin kırılması, irtibat listesinde yer alan kişilerden mağdur adına kontör-para talep edilmesiyle başladı. Zaman içerisinde ortaya çıkan teknolojik gelişmelere bağlı olarak suç yöntemini değiştiren dolandırıcılar, vatandaşlarımızı doğrudan telefonla arayarak, çeşitli rütbe ve unvanları kullanarak para, altın talep etmeye başladı. Dolandırıcılar tarafından çeşitli yollarla tuzağa düşülerek mağdur edilen kişilerin o an içinde bulundukları ruh hali neticesinde para ve ziynet eşyalarını kendi rızaları ile teslim ettikleri görüldü. Bu kişilerin toplumun her kesiminden değişik yaş ve mesleğe sahip, çeşitli eğitim seviyesinde insanlar oldukları anlaşıldı. Hatta bunlar arasında yaptıkları iş ve meslek nedeniyle kamuoyu tarafından yakından bilinen iyi eğitimli, kariyer ve meslek sahibi kişilere de rastlanıldı. Buradan da anlaşılacağı üzere iletişim yoluyla dolandırıcılık; yaş, meslek ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın her kesimden vatandaşımızın karşılaşabileceği bir suç türü olarak toplumsal hayatta yer almaya devam etti. Bu suçun mağdurları; dolandırıldığını fark etmeyenler, fark ettiği halde yetkililere bildirmeyenler, dolandırıcılığa maruz kaldığı yetkililerce kendisine anlatıldığı halde inanmayanlar, dolandırıldığını fark edip yetkililere bildirenler olarak gruplandırıldı. İletişim yolu ile dolandırıcılık suçuyla mücadelede İl Emniyet Müdürlüğümüzce bugüne kadar yapılan çalışmaların yerinde ve faydalı olduğu değerlendirildi. Buna rağmen devam eden dolandırıcılık suçlarına karşı her kesimden vatandaşlarımızın katkılarıyla çalışmalara hız verilerek devam edilmesinin gerektiği anlaşıldı. İletişim yolu ile dolandırıcılık suçuyla mücadele çalışmalarımızdan biri olan "Poşet Broşür" uygulaması il merkezinde hayata geçirildi. Bu çalışmanın ilimizde toplumsal farkındalığın arttırılarak mücadelenin etkin ve hızlı şekilde yürütülmesinde katkı sağlayacağı değerlendirildi. Bilecik Emniyet Müdürlüğü olarak suç önleme çalışmalarımıza katkıda bulunanlara teşekkür eder, suçun önlenmesi ve suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesi sürecinde tüm vatandaşlarımızın katkı, görüş ve önerilerini her türlü iletişim vasıtaları ile müdürlüğümüze bildirebileceklerine dair inancımızı ifade eder, saygılar sunarız" denildi.

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’nden “Poşet Broşür” Uygulaması

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’nden “Poşet Broşür” Uygulaması

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’nden “Poşet Broşür” Uygulaması

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’nden “Poşet Broşür” Uygulaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim