• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Bilecik En Güzel Sesini Buldu

Bilecik En Güzel Sesini Buldu
Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kristal Çınar Ses Yarışmasında en güzel sesin belirlendiği final gecesi muhteşem bir program ile gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kristal Çınar Ses Yarışmasında en güzel sesin belirlendiği final gecesi muhteşem bir program ile gerçekleştirildi.

Bilecik Şeyh Edebali ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen final gecesinde "Bilecik Sesini Arıyor" sloganı ile gerçekleştirilen yarışma kapsamında finale kalan 14 isim, birbirinden değerli jüri üyeleri ve seyircilerin karşısında sıkı bir rekabete girdi. Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 43 kişinin başvurarak ön eleme ve internet elemesinden sonra 14 yarışmacının finale kaldığı gecede, Ezgi Tekin birinci, Murat Çakmak ikinci ve Pınar Durmuş ise üçüncü en güzel ses olarak seçildi.

Programın sonunda bir konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen program ile içinde müzik sevgisi olan gençlere bir fırsat vermek istediklerini belirtti. Yağcı, şunları söyledi:

'AMACIMIZ, GENÇLERİMİZE BİR FIRSAT VERMEK, ONLARIN HEYECANINI DIŞA VURMASINA İMKAN SAĞLAMAKTI'

'Özellikle gençlerimizin geleceğe emin adımlarla yürümesinde, çocuklarımızın iyi bir şekilde yetiştirilmesinde belediyemizin onlara yol gösterici olmasını istiyoruz. Gençlerimizin içindeki heyecanı dışa vurmasında ve yaşamasında belediyemizin imkanlar vermesini amaçlıyoruz. İşte bu duygu ve düşüncelerle daha önceleri, 2006 yılında ilkini denediğimiz ve içinden böyle güzel ve yerli malı sanatçıların çıktığı bir başlangıçtan sonra uzun bir ara vermiştik. Arkadaşlarımız, böyle bir çalışmayı daha üst seviyede yapabileceklerini söylediler. Biz de bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Bu anlamda hani genç kardeşlerimizde olur ya bir fırsat verilse ben neler yaparım" diye bir düşünce. İşte bizler de bu etkinlik ile bu gençlerimize bu fırsatı vermeye çalıştık" dedi

'PROGRAMDA EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Sözlerini "Programda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadeleriyle sürdüren Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Sağolsunlar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz ve içlerinde tabii ki aslan payına sahip Eğitmenimiz Ayhan Çil kardeşimiz ve ekibinin güzel organizasyonuyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Ben bu güzel çalışmada emeği geçen başta bu arkadaşlarımız, daha sonra bizleri kırmayarak, teşrif eden değerli jüri üyelerimiz, orkestradaki kardeşlerimiz ve siz değerli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. İlk çıktığımız zaman belirttiğimiz "Hep birlikte daha iyiye daha güzele" dileklerimle hoşça kalın." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı, yarışmada dereceye giren ilk 3 ismi açıklayarak, ödüllerini taktim etti. Program, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve belediye meclis üyelerinin de diğer yarışmacılara teşekkür plaketi taktim etmesi ve hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Öte yandan jüri listesinde; TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu Ses Sanatçısı Tuğba Demir, TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı ve Program Yapımcısı Sabahat Aslan, Müzik Öğretmeni ve O Ses Türkiye Finalisti Tuğba Akyol, Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservaturı Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı ve O Ses Türkiye Finalisti Bahtiyar Özdemir, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kanun Sanatçısı Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Bayrakçı, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Kaval Sanatçısı Hakan Evciman, Anadolu Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu Şefi Öğretim Görevlisi Pelin Demirçe Altıntaş ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzik ve Halk Bilimi Uzmanı Ulusal Klasman Jüri Üyesi Erdinç Ertüzün yer aldı.

Bilecik En Güzel Sesini Buldu

Bilecik En Güzel Sesini Buldu

Bilecik En Güzel Sesini Buldu

Bilecik En Güzel Sesini Buldu

Bilecik En Güzel Sesini Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim