• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Bilecik Emniyet Müdürlüğü’nün Aralık Ayı Faaliyetleri

Bilecik Emniyet Müdürlüğü’nün Aralık Ayı Faaliyetleri
Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından aralık ayı faaliyetleriyle alakalı açıklama yapıldı.

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından aralık ayı faaliyetleriyle alakalı açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile çalışmalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Asayiş kontrolleri ve aramalar kapsamında 2 bin 384 kişinin Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sisteminden yapılan kontrolü neticesinde diğer illerden değişik suçlardan aranan 16, şüpheli olmak üzere toplam 40 kişi yakalanmıştır" denildi.

3 AYRI MARKETTE GERÇEKLEŞEN HIRSIZLIK OLAYLARININ ŞÜPHELİLERİ TESPİT EDİLDİ

Açıklamanın devamında, Bilecik'te meydana gelen 3 ayrı markette hırsızlık olayı meydana geldiği belirtilerek, "3 ayrı olayın da şüphelileri tespit edildi. Yaşanan hırsızlıkla ilgili Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerce yapılan titiz çalışmalar neticesinde iş yerinden hırsızlık olaylarının şüphelileri tespit edilerek, ilgili bilgi ve dokümanlar adli mercilere intikal ettirildi. Şüpheli şahısları yakalama çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşa ait bir motosiklet çalındı, olayın şüphelileri yakalanarak adli mercilere intikal ettirildi. Ele geçirilen motosiklet sahibine teslim edildi. Bahçelievler Mahallesi'nde bir ikametten hırsızlık olayı gerçekleşti, olayın şüphelileri tespit edildi. Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerin yapmış olduğu titiz çalışmalar neticesinde ikamette bulunan ziynet eşyalarını çalan, olayın şüphelileri tespit edildi ve ilgili bilgi ve dokümanlar adli mercilere intikal ettirildi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Bilecik'te ikamet eden bir vatandaşın, kendisini savcı olarak tanıtan kişilerce 16 bin 500 TL dolandırıldığı da hatırlatılarak, "Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerce yapılan titiz çalışmalar neticesinde dolandırıcılık olayının şüphelileri tespit edilerek, ilgili bilgi ve dokümanlar adli mercilere intikal ettirildi. Şüpheli şahısları yakalama çalışmaları devam ediyor" denildi.

KOM'DAN BÜYÜK BAŞARI

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalardan bahsedilerek, açıklamaya şöyle devam edildi:

"Bilecik'te 1 kilo 464 gram esrar maddesi, 3 adet sahte 100 TL, 2 adet sahte 200 TL

1 adet uyuşturucu kullanmaya yarayan aparat (BONG) ele geçirilmiştir. Bozüyük İlçemizde, 628 gram esrar, 70 gram kenevir tohumu, 103 adet bandrolsüz CD, 2 adet sahte 100 USD, 8 adet sahte 100 TL ele geçirilmiştir. Değişik tarihlerde ilimizde faaliyet gösteren 3 ayrı iş yerine sahte para verilmesi olayı ile ilgili yapılan araştırmalar neticesi olayı gerçekleştiren şahıslar tespit edilerek haklarında Piyasaya Sahte Para Sürmek suçundan yasal işlem yapılmıştır."

TRAFİK DENETİMLERİ

Ayrıca trafik denetimleri kapsamında 2 bin 849 şahsa 719 bin 854 TL cezai işlem uygulandığının da yer aldığı açıklamada, şunlara da yer verildi:

"Hız ihlali yapan bin 895 sürücüye, alkollü araç kullanan 26 sürücüye, emniyet kemeri takmayan 27 sürücüye,, kırmızı ışık ihlali yapan 6 sürücüye, kasksız motosiklet kullanan 6 sürücüye, park yasağı bulunan alanlara park eden 131 sürücüye, araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 244 sürücüye, taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 5 sürücüye, yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 13 sürücüye, araç sigortasını yaptırmayan 33 sürücüye, diğer kural ihlalleri için 463 sürücüye olmak üzere toplam 2 bin 849 şahsa 719 bin 854 TL cezai işlem uygulanmıştır."

Ayrıca, Bilecik genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edileceği bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim