• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2015 Yılı Faaliyetleri

Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2015 Yılı Faaliyetleri
Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı, 2015 yılı faaliyetleriyle alakalı açıklama yaptı.

Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı, 2015 yılı faaliyetleriyle alakalı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Hazırlık Soruşturması Bürosuna 4 bin 293 soruşturma dosyasının geldiği ve bu dosyalar devirle birlikte toplam 6 bin 4 adet soruşturma evrakına bakıldığı belirtildi. Açıklamada, "4 bin 413 soruşturma evrakının sonuçlandırılarak karara bağlandığı. Bin 591 soruşturma evrakının derdest olarak 2016 yılına devredildiği, bu dosyaların 851 adedinin faili meçhul soruşturma evrakı. Fail veya faillerinin araştırılıp yakalanmasına gayret gösterildiği, bu konuda Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile koordinasyon sağlanarak gerekli çalışmaların sıkı bir şekilde yapılarak, Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığımız Kabahatler Bürosuna 2015 yılı içerisinde 32 kabahat evrakının geldi. Devirle birlikte toplam 34 kabahat evrakına bakılarak, 34 kabahat evrakının sonuçlandırılarak işlemlerinin tamamlandı. 2016 yılına kabahat evrakının devredilmediği, Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığımız Talimat Büromuzun 2015 yılı içerisinde 860 talimat evrakının geldiği, devirle birlikte toplam 907 talimat evrakı işlem görerek, 829 adet talimat evrakının sonuçlandırıldı. 78 adet talimat evrakının 2016 yılına devredildiği, devreden talimat evraklarının kısa bir süre içerisinde sonuçlandırılmasına gayret edildi. Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığımız İlamat İnfaz Büromuza 2015 yılı içerisinde 6 bin 731 ilamat evrakının intikal ettiği, devirle birlikte toplam 11 bin 496 ilamat evrakına bakıldı. UYAP'tan kaydı kapatılarak sonuçlandırılan ilamat evrakları ile birlikte ceza infaz kurumlarına alınan ve infazına başlanan tüm ilamlar birlikte değerlendirildiğinde toplam 10 bin 802 ilamat evrakının yıl içerisinde sonuçlandırıldı. 694 ilam evrakının infaz edilmek üzere 2016 yılına devredildiği, ailenin korunması tedbir kararlarına ilişkin olmak üzere toplam 2015 yılı içerisinde 649 ilam evrakının infaz edilmek üzere ilamat infaz büromuza geldi. 2015 yılı içerisinde 565 ailenin korunması tedbir kararı ilam evrakının sonuçlandırılarak, 84 adedinin ise 2016 yılına devredildi" denildi.

BİLECİK CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ARŞİV AYIKLAMA VE İMHA KOMİSYONLARININ KURULDU

Açıklamada, Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı Arşiv Ayıklama ve İmha Komisyonlarının kurulduğu belirtilerek, "2016 yılına devredilen ilamat infaz evraklarının ve ailenin korunmasına dair tedbir kararlarının infazlarının yapılması için Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı marifetiyle gayretli bir şekilde 2016 yılında da çalışmaların sürdürülerek infazın sonuçlandırılmasına çalışılacağı, Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı Arşiv Ayıklama ve İmha Komisyonlarının kuruldu. 2015 yılı Eylül ayı itibariyle faaliyete geçtiği, arşiv ayıklaması yapılan 45 bin 248 dosyanın incelendi. Kurum arşivinde 11 bin 781 adet dosyanın muhafazası sağlanarak, saklama süreleri tamamlanan arşiv yönetmeliği ve genelgeye göre imhasına karar verilen 33 bin 467 adet dosyanın imha kararı verilerek ekonomik yönden değerlendirilmesi için Başbakanlık Ergazi Kağıt Parçalama Tesisine gönderildi. Bilecik Adalet Dairesinin ihtiyacı olan toplantı salonu, kütüphane, İdari İşler Müdürlüğü ve arşiv depolarının yapıldığı, adliye binası içerisinde gereken tadilat ve tamirat işlemlerinin gerçekleştirilerek vatandaşlarımızın daha kolay işlemlerini tamamlayabilmeleri için gerekli teknik ve fiziki çalışmaların yapıldı. Bu amaçla ilave bir duruşma salonunun da yapılarak faaliyete geçirilerek, engelli vatandaşlarımızın adliyedeki işlemlerini görebilmeleri amacıyla engelli rampası yapılarak engelli vatandaşlarımızın adliye binasına giriş ve çıkışlarının kolaylaştırıldı" denildi.

YENİ ADALET SARAYININ YAPILMASI HUSUSUNDA GEREKLİ ÇALIŞMALARIN SÜRÜYOR

Yeni yapılacak Adalet Sarayı hakkında bilgi aktarılan açıklamada, "Bilecik il merkezimizde yeni Adalet Sarayı'nın yapılması hususunda gerekli çalışmalar sürdürülüyor. Bakanlığımız Teknik İşler Dairesi Başkanlığından gelen teknik heyetin ilimiz merkezinde adliye binası yapılması uygun olan hazine arazilerini yerinde inceleyerek gerekli çalışmayı yaptı. Yeni Adalet Sarayı'nın Bilecik'e kazandırılabilmesi için ilimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonu doğrultusunda gerekli çalışmaların sürdürülüyor" denildi.

BİLECİK CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞIMIZ BÜNYESİNDE BİRÇOK BÜRO FAALİYETE GİRDİ

Açıklamanın sonunda Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığımız bünyesinde yeni kurulan bürolar olduğunu belirtilerek şöyle denildi;

"Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığımız bünyesinde kamuoyunun adli olaylarla ilgili doğru bir şekilde zamanında bilgilendirilebilmesini sağlamak amacıyla Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosunun kurularak faaliyete geçti. Adli olaylarla ilgili bilgi almak isteyen başta basın mensupları olmak üzere vatandaşlarımızın Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığımızı arayıp Medya İletişim Bürosu ile resmi internet sitemiz olan www.bilecik.adalet.gov.tr adresinden bilgi alabilirler. Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığımız ve bağlı mülhakat adliyelerimiz bünyesinde soruşturma, ilamat, talimat, kabahat ve diğer evrakların ivedi bir şekilde sonuçlandırılabilmesi, uzmanlaşmanın sağlanabilmesi amacıyla büroların oluşturuldu. Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığımız bünyesinde Terör ve Örgütlü Suçlar ile Kaçakçılık ve Özel Suçlar Soruşturma Bürosu, Uzlaştırma Bürosu, Aile İçi Şiddet Soruşturma Bürosu, Çocuk Bürosu, Markalar Kanunu ve Fikir Sanat Eserleri Kanununa Muhalefet Suçları Soruşturma Bürosu, Memur Suçları Soruşturma Bürosu ve Basın Suçları Soruşturma Bürosu oluşturularak faaliyete geçirildi. Bürolarımız marifetiyle soruşturmaların daha etkili ve yeterli bir adli soruşturma yapılmak suretiyle ivedilikle sonuçlandırılmasına gayret gösterildi. Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı olarak yargının etkinliği ve verimliliğinin artırılması, hızlandırılması hususunda 2015 yılı içerisinde gereken çalışmalar gayretli bir şekilde yapılmış olup, 2016 yılı içerisinde de çalışmalarımız gayretle sürdürülecektir" denildi.

Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2015 Yılı Faaliyetleri

Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2015 Yılı Faaliyetleri

Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2015 Yılı Faaliyetleri

Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2015 Yılı Faaliyetleri

Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2015 Yılı Faaliyetleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim