• BIST 9508.43
  • Altın 2491.482
  • Dolar 32.6
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Bilecik Çocuk Festivali İle Rengarenk

Bilecik Çocuk Festivali İle Rengarenk
Bilecik'te, bu yıl 9'uncusu düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Festivali büyük bir coşku ile başladı.

Bilecik'te, bu yıl 9'uncusu düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Festivali büyük bir coşku ile başladı.

Festival protokol, öğrenciler ve çizgi film maskotlarının Bilecik Belediye Bahçesi'nde toplanmasıyla Tevfikbey Caddesi'ni takiben Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren bir kortej ile başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşun bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan festivale, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Bilecik POMEM Müdürü Saadettin Aksoy, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, çocukları çok sevdiklerini belirterek, "Sizlere güzel bir gelecek, güzel bir Bilecik, güzel bir Türkiye ve güzel bir dünya bırakmak için büyükleriniz olarak çaba gösteriyoruz" dedi.

"HEP GÜLÜN, OYNAYIN VE GELECEĞE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYÜN"

"İstiyoruz ki yaşadığınız her yerde bundan sonra sevgi olsun, hoşgörü olsun, kardeşlik olsun, insani değerler en üst noktada olsun, insanlar birbirleriyle kavga etmesinler, kucaklaşsınlar" diyen Yağcı, "İnsanlar arasında fitne fesat olmasın, dostluk ve kardeşlik olsun. Hep tanış olalım sevelim, sevilelim. Bu dünya güzelliklerle dolu olsun. Biz size burada çocuk festivalleri eğlenceleri yaptırırken, dünyanın dört bir yanındaki kardeşleriniz de maalesef mağduriyet içerisindeler. Gönlümüz istiyor ki tüm çocuklar gülerek, oynayarak, arkadaşlarıyla kol kola gezerek yetişsinler yaşasınlar, büyüsünler. Onun için Türkiye Cumhuriyetinin, şehrimizin, ülkemizin kıymetini bilelim. Biz istiyoruz ki bu bayramlar aracılığıyla, sizlerin arasındaki birlik beraberlik ve kardeşlik en üst noktaya çıksın. Sizler gelecek dünyamızın mimarları olarak ülkemizi dünyamızı daha iyi noktalara götürün. Sevgili çocuklar sizleri seviyoruz, hep gülün oynayın ve geleceğe emin adımlarla yürüyün. Şimdiden iyi eğlenceler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Yağcı'nın konuşmasının ardından konuşan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediyesi sayesinde çok güzel bir gün yaşadıklarını ve çocukların mutluluklarına ortak olduklarını belirtti.

Ardından Atatürk İlkokulu 3-C sınıfı öğrencileri folklor gösterinde bulunup, seyircileri kendilerine hayran bırakırken, küçük folklorcülerin ardından Ritim Dans Okulu'nun sergilediği potpori halk oyunları yoğun alkış aldı. Halk oyunlarının ardından kukla gösterileri sergilenirken, çizgi film karakterleri çocukların ilgi odağı oldu. Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı önderliğinde çocuklarla ve protokol üyeleriyle kurdele kesilmesinden sonra çocuklar tarafından gökyüzüne yüzlerce uçan balon bırakıldı. Öte yandan çocuklar için hazırlanmış oyun alanında pamuk şeker de dağıtıldı.

Bilecik Çocuk Festivali İle Rengarenk

Bilecik Çocuk Festivali İle Rengarenk

Bilecik Çocuk Festivali İle Rengarenk

Bilecik Çocuk Festivali İle Rengarenk

Bilecik Çocuk Festivali İle Rengarenk

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim