• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Bilecik Belediyespor Tur Arıyor

Bilecik Belediyespor Tur Arıyor
Bilecik Belediyespor, Play-Off 1. Tur ikinci karşılaşmasında oynayacağı İzmir Üniversitesi karşısında tur şansı arıyor.

Bilecik Belediyespor, Play-Off 1. Tur ikinci karşılaşmasında oynayacağı İzmir Üniversitesi karşısında tur şansı arıyor.

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) Play-Off 1. Tur il karşılamasında geçtiğimiz gün İzmir deplasmanında İzmir Üniversite'ni 77-74 skorla yenerek seriye 1-0 önde başlayan Bilecik Belediyespor, ikinci maçta tur kapısını ardına kadar aralama peşinde. Maç öncesi İHA muhabirine açıklama yapan takımın Baş antrenörü Yeşer Karabulut, 26 Nisan Salı günü saat 18:30'da Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda tüm basketbol severler ile il protokolünü maça davet etti. İzmir Üniversitesinin iyi bir ekip, genç, dinamik, tecrübeli oyunculardan oluşan bir takım olduğunu ifade eden Karabulut, "İzmir temsilcisi İyi bir takım kurmuşlar iyi mücadele ediyorlar ve kendi sahalarında yenmek istiyorlardı. Sonuçta kendi sahalarında bizi yendikleri zaman seride 1-0 öne geçeceklerdi. Belki de burada oynanacak maçlardan birini kazanırsak turu atlarız diye düşünüyorlardı. Herkesin kendine göre planları ve hayalleri de oluyor. Ama biz genel olarak çok iyi oynamadığımız bir maçtı İzmir'deki ilk maç. Birinci ve ikinci periyotta iyi oynamadık. İstediğimiz basketbolu sahaya yansıtamadık biraz bizim düzenimizi bozdular açıkçası. Dört kısa oynadılar dolayısıyla dört kısa bizi biraz bozdu bizi. Daha sonra maçın son periyodu oyun içerisinde kaldık. Zaman zaman moralimizin bozulduğu anlar oldu. Ama maçın son periyodunda Aykut'un Emre'nin ve onlarla birlikte bütün takımın iyi basketbolu sayesinde biz maçı istediğimiz kıvama getirdik. Son bir dakika içerisinde kritik toplar kullandı her iki takımda. O kritik toplardan bir iki tanesini biz baskete çevirdik ve maçın son saniye basketiyle de Aykut'un attığı gerçekten zor bir basket ile tam bir kazanan oyuncu gibi inanarak iyi bir üçlük attı ve 74-74 devam eden maçı 77-74 kazandık ve seride öne geçtik şükürler olsun" dedi.

"İZMİR ÜNİVERSİTE MİSAFİRPERVER BİR TAKIM"

İzmir deplasmanında oynadıkları maçta gayet güzel karşılandıklarını anlatan Karabulut, "Gayet misafirperver, az sayıda seyircileri var ama basketbolu bilen bir seyircileri var. Hakeme itiraz ediyorlar, baskı altına almaya çalışıyorlar ev sahibi oldukları için. Çok yoğun bir taraftar yok tribünler çok dolu değil ama az sayıda da olsa basketbolu bilen bir seyircileri var. Sonuçta bir İzmir Üniversitesinin takımı İzmir'in takımı. Açıkçası yoğun bizim Bilecik'teki gibi atmosfer yok, ama zorlandık karşılaşmada basketbolda deplasmanda oynamak zordur fakat kazanmayı başardık" dedi.

"TURU GEÇECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Bilecik Belediyesi Baş antrenörü Yeşer Karabulut, yarın oynayacakları maçta seriye 2-0'a getirerek ikinci tura çıkmayı hedeflediklerini belirterek, "Serinin ikinci karşılaşmasını oynayacağız, eğer kazanırsak seriyi 2-0'a getirerek bitireceğiz. Bir aksilik olur da yenilirsek ki inşallah olmaz, üçüncü maçı Perşembe günü oynayacağız. Ben yarın karşılaşmayı kazanacağımıza inanıyorum. Orada kazandığımız galibiyet ve inanç yarın maça yansıyacağını düşünüyorum. Sinan bizim için eksik her zaman söylüyoruz sonuçta değerli bir oyuncu. Yarın maçta yer alacak, belinde ağrıları var iyileşmeye başladı. Yarın az da olsa oynayabilir. Çok uzun süre oynamayabilir ama sahada olması bizim için iyi olacaktır mutlaka. Sonuç olarak yarın iyi bir karşılaşma olacağını, iyi bir karşılaşma olacağını Bilecik'teki sporseverlerin keyif alacağı bir basketbol ümit ediyorum. Bugüne kadar bize destek olan salonu dolduran seyircimizi tribünde görmek isteriz. Böyle bir mutlu günde play off galibiyeti hediye etmek isteriz. İnşallah onlar tribünde ki yerini alırlar, bizde inşallah onlara layık bir karşılaşma sergileriz" ifadelerine yer verdi.

"MAÇA SEYİRCİLERİMİZ VE PROTOKOL ÜYELERİNİ DAVET EDİYORUM"

Maç öncesi en etkili silahlarının seyirci olduğunun altını çizen Karabulut, "Basketbolda her zaman için saha avantajı çok önemlidir. Bizim içinde Bilecik çok önemli, bugüne kadar o salonda yarattıkları ambiyansı, o baskıyı inşallah bu maçta da yaratırlar. Onlara her zaman ihtiyacımız var, inşallah onlara güzel bir basketbol izletiriz ve galibiyet hediye ederiz. Sayın Başkanımız geliyorlar, bize destek oluyorlar, yardımcı oluyorlar, tribündeki yerlerini alıyorlar. Biz bugün şehrimizin ileri gelenlerini, sayın büyüklerimizi salonda görmek bizi mutlu eder, hepsini görmek isteriz. Bilecik'in önemli iş adamlarını da görmek isteriz. Onları tribünde görmek bizleri mutlu edecektir, daha motive edecektir. Hiç kimsenin kapısına kadar gidip buyurun gelin diyemeyiz, öyle bir durumumuz yok özel bir çalışmamız yok. Ama gelirlerse çok mutlu oluruz çok seviniriz. Maçın saati ver yeri belli buyursunlar gelsinler başımızın üstünde yerleri var" dedi.

Bilecik Belediyespor Tur Arıyor

Bilecik Belediyespor Tur Arıyor

Bilecik Belediyespor Tur Arıyor

Bilecik Belediyespor Tur Arıyor

Bilecik Belediyespor Tur Arıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim