• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Bilecik Belediyespor Son Hafta Liderlik Maçına Çıkıyor

Bilecik Belediyespor Son Hafta Liderlik Maçına Çıkıyor
Erkekler Basketbol Bölgesel Lig (EBBL) 3. Grup 13'üncü hafta lideri yenerek grup liderliğine yükselen Bilecik Belediyespor, grubun son maçı olan Beykozspor...

Erkekler Basketbol Bölgesel Lig (EBBL) 3. Grup 13'üncü hafta lideri yenerek grup liderliğine yükselen Bilecik Belediyespor, grubun son maçı olan Beykozspor karşısında liderliğini devam ettirerek bir üst tura çıkmak istiyor.

EBBL 3. Grup lideri Bilecik Belediyespor, 14'üncü kendi saha ve seyircisi önünde gruptaki son maçı kazanarak bir üst tura lider olarak çıkmanın planları yapıyor. Bilecik Belediyespor Baş Antrenörü Yeşer Karabulut, 13 hafta basketbol olarak üzerine kata kata ilerlediklerini ve bugüne kadar geldiklerini söyledi. Bugüne kadar zorlu mücadeleler ve zorlu karşılaşmalar yaşadıklarını ifade eden Karabulut "Bu hafta Eskişehir deplasmanda Anadolu Üniversitesi'yle karşılaştık. Tabi Anadolu Üniversitesi köklü, güçlü bir takım. Açıkçası grup lideri olan Anadolu Üniversitesi maçı bizim istediğimiz tempoda oynanmadı. İlk yarı takip ettiğiniz gibi çok zordu. İkinci yarı toparladık takım halinde tabii bunda takımdaki tecrübeli oyuncularımızın ağırlığını koyarak kazandık. Kritik bir maçtı ve bu eşleşmeler noktasında önemli o yüzden kritik bir maçtı deplasmanda oynanan bir maçtı kazanmasını bildik. Bu bizi rahatlattı. Şimdi grubu ya birinci bitireceğiz ya da ikinci bitireceğiz. En azından onu da garanti altına aldık son haftaki galibiyet sonrası" dedi.

"BU HAFTA ENTERESAN BİR MAÇ OYNAYACAĞIZ"

7 Şubat Pazar günü saat 15.00 veya 16.00'da Atatürk Kapalı Spor Salonunda çok enteresan bir maç oynayacaklarını belirten Karabulut," Maç saati şuan 15.00 ama biz bunu 16.00'a aldırmaya çalışıyoruz. Pazar günü biz sadece bu grupta Beykoz'a deplasman da dört sayı farklı ile iki uzatma sonucunda yenildik. Ama Beykoz iki farklı takıma yenildi. Anadolu Üniversitesi ve İTO ya yenildi. Buraya iki mağlubiyetle geliyorlar. Biz bu hafta Beykoz'u yenersek gurubu lider olarak tamamlıyoruz. Fakat yenemezsek biz grubu ikinci olarak bitireceğiz. Beykoz bizi yenerse grubu lider olarak bitirecek ancak eğer yenilirlerse üçüncü olarak bitiriyorlar. Beykoz için kazanmak birincilik kaybetmek üçüncülük. Biz orada oynadığımız maçta gerçekten çok üzüldük. Maçı önde götürüyorduk fakat son bölümlerde Beykoz taraftarı geldi salona bir rüzgar estirdiler. Ben her zaman söylüyorum. Basketbolda ev sahibi olmak her zaman avantajdır seyirci açısından. Biz bunu Bilecik'te çok yaşadık. Seyircimiz sayesinde burada çok maç kazandık. Beykoz maçı da seyircisi ile berabere bitti. İlk uzatma devresinde çok iyi mücadele ettik berabere bitti. İkinci uzatma devresi de gerçekten çok iyi mücadele ettik ve o da berabere bitti. Belki benim basketbol hayatımın en enteresan maçlarından biridir ki üçüncü uzatmaya gitti. Şimdi bu maç artık bir rövanş olacak buraya Beykoz'a bir hoş geldiniz dememiz lazım. Misafirperverce onları ağırlamamız lazım ve seyircinin baskısı ile çok güzel bir şekilde yenmemiz lazım" dedi.

"70 TAKIM İÇERİSİNDEN İLK 24'E KALDIK"

Gruptaki maçları ve bir üst turda oynanacak maçlar hakkında bilgi aktaran Karabulut, "Bu maçın önemi şöyle. Biz bu gruptan çıkmayı garantiledik ama biz birinci çıkarsak diğer gruplardan ikinciler ve üçüncüler gelecek fakat biz grubu birinci tamamlayamazsak bize diğer gruplardan birinci olanlarda gelecek. Bizim maçımız Pazar günün pazartesi günüde kura çekimi var. Basketbol Federasyonunun belirdiği bir salonda ikinci tur ve play-of kur'aları çekilecek. Yetmiş küsür takımdan 24 takım kur'alara kalacak biz de 24 takımın arasında yer alıyoruz. Bundan sonra yine bir grup oluşturulacak ve çift maç olarak oynanacak maçlar. Fakat bu grupta artık ilk üçe giren takımlar çıkacak ve buradan sonra daha güçlü rakiplerle oynanacak maçlar. Ondan sora play-of'lar başlayacak orada da tek maç elemeli bir sistemde oynanacak maçlar. Buradan da takımlar altılı finale kalacaklar. Bizimde hedefimizi Allah izin verirse ve bir sakatlık çıkmazsa altılı finale kalmak. Altılı finalden üç takım 3. Lig'e yükselecek üç takım ise elenecek. Bu iş her zaman dediğim gibi organizasyon işi bu iş şehrin takımı sahiplenmesi işi. Sağ olsun belediye başkanımız ve belediyemiz takıma sahip çıkıyor. Ama buda bir yere kadar olabiliyor çünkü sporda lig yükseldikçe kalite arttıkça daha büyük oluşumların bir araya gelmesi gerekiyor inşallah bunlar oldukça daha iyisin yapmaya çalışacağız" dedi.

"BAŞKANIMIZ GEREK FUTBOL GEREKSE BASKETBOLA DESTEK VE YARDIMDA BULUNUYOR"

Baş antrenör Yeşer Karabulut, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın gerek basketbol gerekse futbol takımlarına bir çok yardımı olduğunu belirtti. Karabulut, "Bu takım kurulduğundan beri yani 2005 yılından beri Bilecik Belediye Başkanımız Selim Yağcı gerek futbol gerek basketbol takımına destek ve yardımlarda bulunuyor. Burada herkesin yanlış bildiği bir şey var. Bir şehrin spor faaliyeti sadece belediye başkanı ile yükselecek bir şey değil. Belediye Başkanı çok değerli bir isim ve kendisi de sporu çok seviyor ve destek oluyor. Fakat belirli bir yerden sonra artık şehrin başka güçlerinin başka değerlerinin önemli iş adamlarının devreye girmesi gerekiyor. Bunları başaran illerde mesela Eskişehir Basket bugün birinci ligde oynuyor. Takıma NSK armatürlerinin sahibi destek oluyor ve bazı sorunlarını da Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen çözmeye çalışıyor. Bizim amatör ruhumuza ve takımımıza belediye başkanımızın çok büyük desteği var. Bu destekle bir şeyler gerçekleşiyor. Başkanımız Basketbol takımına her zaman destek çıktı. Bilecik'te bir basketbol ruhunun ortaya çıkmasına sebep oldu. Kendisinin bize burada yaptığı şeyler göz ardı edilemez. Futbol noktasına gelince başkan yine destek oluyor ama dediğim gibi bir futbol takımını alıp çok üst liglere çıkartıp o bayrağı tek başına omuzlaması mümkün değil. Ama kendisi her zaman spora ve sporcuya destek oluyor ve bütün amatör kulüplere yardımcı oluyor. Malzemesi ile yemeği ile forması ile ama inanın sadece Selim Yağcının omuzlarında bu işin yürümesi mümkün değil. Bu il de çok değerli sanayici ağabeylerimiz Türkiye'de isim yapmış fabrikalarımız ve Avrupa'ya ses getiren firmalarımız var. Bunların genel müdürlerinin Bilecik'in sporlarına sahip çıkmaları gerekir. Eğer onlar muslukları açarlarsa Bilecik'te daha iyi şeyler olacaktır. Selim Yağcı'ya gösterilen tepkilerin çok fazla ve yersiz olduğunu düşünüyorum. Şimdi Selim Başkan halk tarafından seçildiği için tepkilerin de kendisine gelmesi normal. İnsanlar, bu şehrin seçilenleri olarak bu şehrin ileri gelenleri olarak Selim başkanı görüyorlar. Taraftar bunu böyle gördüğü için tepki gösteriyor. Bence göstermemesi normal bir şey değil. Ama şunu bilsinler ben 18 yıldır Bilecik'teyim bu kulüpte kurulalı 11 yıl olmuş, gerçekten sayın başkan spor konusunda elinden gelen her şeyi yapıyor. Ama sadece onun omuzlarına bindirmek tabi ki yanlış" dedi.

"DEPLASMANLARA GİTTİĞİMİZDE BİZİ BASKIDAN BOĞUYORLAR"

Karabulut, son olarak, deplasmanlara gittiklerinde taraftarının kendirini baskı yaparak sahada boğduklarını söyledi. Pazar günü kendi tarafından da baskı isteyen Karabulut, sözlerine şöyle son verdi:

"Biz bazı deplasmanlara gittiğimizde bizi baskıdan boğuyorlar. Ama biz aynı şeyi yapamıyoruz emniyet burada bize ağzımızı açtırmıyor ağır cezalar geliyor. Tabi emniyet işini yapıyor bir taraftan bir taraftan da oraya gelen gençlere esnek davranmalı. Onların da heyecanını iyi şekilde karşılamak lazım tabi ki sınırlar içerisinde fiziki bir şey olmadığı sürece. Ama ben taraftarımıza şunu söyleyebilirim. Biz burada bizden çok daha güçlü rakipleri bile yendik. Biz burada taraftarımız ile birlikte onların itici gücü ile birlikte çok maçlar kazandık. Herkesi Pazar günü salona bekliyoruz. Çünkü gerçekten onalar bize çok sahip çıktılar ve salonda destek oldular. Artık basketbol seyircimizde oldu. Basketboldan anlayan takıma destek verdikçe maçı kazanmamızı sağlayan bir seyircimiz var."

Bilecik Belediyespor Son Hafta Liderlik Maçına Çıkıyor

Bilecik Belediyespor Son Hafta Liderlik Maçına Çıkıyor

Bilecik Belediyespor Son Hafta Liderlik Maçına Çıkıyor

Bilecik Belediyespor Son Hafta Liderlik Maçına Çıkıyor

Bilecik Belediyespor Son Hafta Liderlik Maçına Çıkıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim