• BIST 9542.15
  • Altın 2486.665
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8355
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Bilecik Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Seçimlere Sahne Oldu

Bilecik Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Seçimlere Sahne Oldu
Bilecik Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısında, Meclis Başkanlık Divanı üyeleri, Belediye Encümen ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

Bilecik Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısında, Meclis Başkanlık Divanı üyeleri, Belediye Encümen ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Meclis Başkanı Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 15 gündem maddesi görüşüldü. İl gündem maddesi olan gizli oyla Meclis Başkanlık Divanı için Meclis 1'inci ve 2'inci Başkan Vekili ile 2 asil, 2 yedek Katip Üye seçimleri yapıldı. Yapılan seçimlerde 1'inci Meclis Başkan Vekili Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Şadan Turhan, 2'inci Başkan Vekili ise AK Parti Belediye Meclis Üyesi Şükrü Selöz seçildi. Ardından yapılan 2 Asil Katip üyeliğine Ak Partili üyeler Sevcan Uzun ve Başak Ekici Karabulut seçildi. Yedek katip üyeliklerine ise, AK Partili Edibe Bekin ile Yücel Yerci seçildi. İkinci gündem maddesi gereği gizli oyla üç Belediye Encümen üyesinin seçilmesi yapıldı. Bu seçimlerde AK Partili Sevcan Uzun 13, Aydın Celebi ve Yücel Yerci 12'şer oy alarak Belediye Encümen üyeliğine seçildiler.

BELEDİYE MECLİSİ KOMİSYON ÜYELERİ SEÇTİ

Üçüncü gündem maddesi olarak Bütçe Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi gerçekleştirildi. Yapılan seçimlerde Ak Parti'den Kadir Bayrak, Aydın Celebi, Sevcan Uzun, MHP'den Hüseyin Köymen ve CHP'den Seyfi Özgen seçildi. Dördüncü gündem olarak, İmar Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi yapıldı. Yapılan seçimde AK Parti'den Hüseyin Yalçın, Ebutalip Dursun, Serkan Dalkılıç, MHP'den Aytaç Yılmaz, CHP'den ise, Zafer Atasev seçildi. Beşinci gündem maddesi olarak Ücret ve Tarife Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi gerçekleştirildi. Yapılan seçimlerde AK Parti'den Sevcan Uzun, Nihat Can, Nusret Tosun, MHP'den Hamdi Salt, CHP'den Ayhan Arslan seçildi. Altıncı gündem maddesinde Kira Tespit Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi yapıldı. Yapılan seçimde AK Parti'den Şükrü Selöz, Nihat Can, Nusret Tosun, MHP'den İrfan Yılmaz, CHP'den Erdoğan Yeşil seçildi.

BOŞ KADROLA 4 MÜHENDİS, 4 MİMAR, 3 TEKNİKER VE 3 TEKNİSYEN AKTARILIYOR

Yedinci gündem maddesinde Sağlık ve Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki boş kadrolardan Teknik Hizmetler Sınıfına aktarma yapılması konusu görüşüldü. Görüşülen konu sonrası boş kadrola 4 mühendis, 4 mimar, 3 tekniker ve 3 teknisyen aktarılması oy çokluğu ile kabul edilirken, CHP ve MHP bu oylamada "Red" kullandı.

MUHALEFET ÜYELERİ BORÇLANMAYA KARŞI ÇIKTI

Sekizinci gündem maddesinde belediyenin alt yapı tesisleri ile atık su arıtma tesisi yatırımlarında kullanılmak üzere İller Bankası'ndan veya özel banka ve finans kuruluşlarından kredi kullanılması ve borçlanılması hususunun görüşüldü. Görüşülen konu ile ilgili olarak Başkan Yağcı, muhalefet üyelerinin, belediyenin 44 milyon TL borcu olduğunu, üstene 5 milyon TL daha eklenince 53 milyon geliri olan belediyenin gelir giderin eşitleneceği kendisine hatırlattıklarını belirterek, "Seyfi beyin bu hatırlatmasının üzerine biz bu işe 3 Milyon gelir, 28 Milyon borç ile başladık. Biz bunları ödedik, yine öderiz. Bizim ödeme kabiliyetimiz var" dedi. Konuşmanın ardından belediyenin alt yapı tesisleri ile atık su arıtma tesisi yatırımlarında kullanılmak üzere 5 Milyon TL'nin çekilmesi oy çokluğu kabul edildi. Bu gündem maddesinde MHP ve CHP'liler "Red" oy kullandı. CHP'li meclis üyesi Ayhan Aslan bu borçlanmanın Dalakderesi için bir müjde mi? sorusuna hitaben Başkan Yağcı, 2019 yılında Dalakdere'de vatandaşlar ile çay içeceklerini söyledi.

ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ TASLAĞININ GÖRÜŞÜLDÜ

Dokuzuncu gündem olarak Özel Kalem Müdürlüğü Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği taslağının görüşüldü. Bu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Onuncu gündem maddesinde Fen İşleri Müdürlüğü Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği taslağının görüşüldü. Bu gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. On birinci gündem maddesinde, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nin 22. maddesi gereği Denetim Komisyonu Raporunun okunması suretiyle Meclise bilgi verilmesi görüşüldü. Ardından Denetim Komisyonu Raporu okunduktan sonra Başkan Yağcı, Denetim Komisyonu yapmış oldukları çalışmadan dolayı teşekkür etti. On ikinci gündem maddesinde 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (C) bendine istinaden İmar konularının görüşüldü. Görüşülen konuların İmar Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

MUHTARLARA MÜJDE

On üçüncü gündem maddesinde başkanlık makamınca ve meclis üyelerince getirilecek konular görüşüldü. Bu konuya Belediye Başkanlığı tarafından ek bir gündem maddesi eklendi. Bu madde gereği yıkılacak olan Seven Pasajında yer alan Türkiye Muhtarlar Derneği Bilecik Şubesinin belediye tarafından 4 yıllığına Kayı Plaza'dan bir yer kiralanarak muhtarlara tahsis edilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi. Son gündem maddesi olarak 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 56. maddesi gereği 2015 Yılı Belediye Faaliyet Raporunun Meclise sunulması oy birliği ile kabul edildi. 2015 Yılı Belediye Faaliyet Raporunun okunması sırasında yasa gereği Meclis Başkanı Belediye Başkanı Selim Yağcı yerine 1'inci Meclis Başkan Vekili Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Şadan Turhan'a bıraktı. Faaliyet raporunun okunmasının ardından Bilecik Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı sona erdi.

MAÇA DAVET

Öte yandan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, salondan çıkmadan önce Bilecik Belediyespor basketbol takımı başarılarından dolayı tebrik ederek, Pazar günü oynanacak grup liderliği maçına tüm meclis üyeleri ve vatandaşları davet etti.

Bilecik Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Seçimlere Sahne Oldu

Bilecik Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Seçimlere Sahne Oldu

Bilecik Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Seçimlere Sahne Oldu

Bilecik Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Seçimlere Sahne Oldu

Bilecik Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Seçimlere Sahne Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim