• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden kışa hazırlık uyarısı

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden kışa hazırlık uyarısı
Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürü Cengiz Toklucu, havaların soğuması nedeniyle soba, doğalgaz ve kalorifer bacalarının temizlenmesi gerektiğini hatırlatarak,...

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürü Cengiz Toklucu, havaların soğuması nedeniyle soba, doğalgaz ve kalorifer bacalarının temizlenmesi gerektiğini hatırlatarak, kış ayları öncesinde baca yangınları, bacalarda oluşan kurumların temizlenmesi ve zehirlenmelere karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Tokluca, yaptığı yazılı açıklamada, kış mevsimi başlamadan soba ve doğalgaz bacalarının temizliğinin yapılmasının, can ve mal emniyeti bakımından önem taşıdığını dile getirdi. Temizlenmeyen soba bacalarının zaman içinde kurum bağlayarak tıkanmalara sebep olduğunu, tahliye edilemeyen karbonmonoksit gazlarının ölümlere, kurum tutuşmasının ise yangınlara neden olduğu aktararak son derece tehlikeli olduğunu söyleyen Tokluca sözlerine şöyle devam etti;

"Soba ve doğalgazlı ısınmaya alternatif olarak kullanılan ve lokal ısınma sağlayan ısıtıcılara dikkat edilmesi gerektir. Bu ısıtıcılarda ve bağlı parçalarda ilgili standartlara uygunluk büyük önem taşıyor. Elektrikli ısıtıcıların etrafında yanıcı madde ve eşya bulundurulmamalı. Elektrikli ısıtıcılar eşya kurutmak için kullanılmamalı. Elektrikli ısıtıcılar yüksek akım ile çalışabileceğinden, sigortalarınız ve kablolar dahil tüm elektrik tesisatı kontrol ettirilmeli. Devrilme ve yanlış zeminde kullanım gibi hallerde yangın çıkabileceği unutulmamalı" dedi.

"Bacaların periyodik temizliği yapılmalıdır"

Bakımı ve temizliği yapılmayan bacaların kurum bağlamasından dolayı baca çekişi yeteri düzeyde sağlanamayacağı anlatan Tokluca, "Bu sebepten bacadan Oksijen teminini azalttığından CO oluşumu artar.Baca temizliği sonbaharda veya kış sonrası ilkbaharda gündeme gelen teknik konulardan biridir. Gerek ısıtma sisteminin verimli çalışması, gerekse bina yangın güvenliğinin sağlanması baca temizliğine bağlıdır. Ülkemizde binalarda oluşan yangınların yüzde 20si bacalardan kaynaklanmaktadır. Diğer taraftan soba zehirlenmelerinin de en büyük nedeni temizlenmemiş bacalardır. Kirli bir baca, yakıtın doğru yanmasını engeller ve oluşan partiküller bacalarda ciddi tıkanıklıklara sebebiyet verir. Temiz bir baca yakıtın daha kaliteli yanmasıyla, yakıtta tasarruf sağlar ve çevre kirliliğini de önlemiş olur" dedi.

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden kışa hazırlık uyarısı

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden kışa hazırlık uyarısı

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden kışa hazırlık uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim