• BIST 9494.31
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın Hicri yılbaşı mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın Hicri yılbaşı mesajı
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Hicri yılbaşı dolayısıyla yayımladığı mesajında; "Müslümanlar için bir milat olan Hicri yılbaşının ülkemiz...

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Hicri yılbaşı dolayısıyla yayımladığı mesajında; "Müslümanlar için bir milat olan Hicri yılbaşının ülkemiz ve dünyaya barış ile huzur getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Başkan Selim Yağcı, bu önemli tarihin Müslümanlar için bir dönüm noktası olduğunu ve hicretin tarihte yeni bir sayfa açtığını belirtti. Yağcı, mesajında, "İslam aleminde 1 Muharrem Hicri takvimin başlangıcı olarak kabul edilen bu kutlu zaman diliminin bütün insanlık için güzellikler getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. Müslümanlar için bir milat olan Hicret; Allah'a ve onun kutlu elçisi Rahmet Peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi; hakka, hakikate, ilme, irfana ve medeniyete yapılan yolculuktur. Hicret, Allah rızası için; anadan, babadan, evlattan, yardan, diyardan, maldan, mülkten hatta candan vazgeçmenin ibretli ve meşakkatli bir öyküsü; Yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır. Öyle ki tebliğ hicreti doğurmuş, hicret ise tebliği yoğurmuştur. Kısaca Hicret Müslümanlar için bir milattır. Aynı zamanda Aşurenin içinde yer aldığı Muharrem ayı bununla birlikte Hz. Peygamberimizin torunu Hazreti Hüseyin'in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70'den fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela'da şehit edildiği bir zaman dilimindedir. Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihi olan bu hadise ile Kerbela'da acımasızca şehit edilen Hz. Hüseyin ve arkadaşları, bu olaydaki asil duruşu ve haksızlıkla karşısındaki onurlu mücadelesi ile bütün müminlerin gönüllerinde taht kurmuş, ona ve yakınlarına bu zulmü reva görenler ise insanlığın ortak vicdanında mahkum edilmiştir. Bütün Müslümanlar olarak, Hicri yılbaşının tıpkı bu mübarek zaman diliminde öne çıkan Aşure gibi onlarca farklı birleşimden meydana gelerek, birlik ile beraberliğin adeta bir temsili olduğu gibi dünyanın da savaşlardan uzak; farklı din, dil ve ırklar ile bir arada barış ve huzur içinde yaşamasına vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim