• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Bilal Erdoğan'ın Diyarbakır planı belli oldu

Bilal Erdoğan'ın Diyarbakır planı belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın geçen hafta Diyarbakır’da imam hatip müdürleriyle yaptı toplantının altından oy hesabı çıktı.

Taraf’ın haberine göre, 7 Haziran Seçimlerinde HDP’nin barajı aşması halinde iktidarı kaybetme riski bundan AKP’nin Kürt seçmenin yoğun olduğu bölgelerdeki okul müdürlerini markaja aldığı ortaya çıktı. Bilal Erdoğan’ın Diyarbakır’da İmam Hatip müdürleriyle buluşması da bu çerçevede yapılan etkinlikler arasında olduğu kaydedildi. Erdoğan’ın geçen hafta Diyarbakır’da yaptığı toplantının ardından söz konusu etkinlikte liselerinin durumunun ele alındığı ve bu kullanın sayısının artırılması için yapılması gerekenlerin tespit edildiği belirtilmişti. Ancak zirvenin asıl amacının 7 Haziran seçimleri olduğu ortaya çıktı.

AKP yöneticilerinden edinilen bilgiye göre Bilal ve Sümeyye Erdoğan kardeşlerin, Diyarbakır çıkarmasının ardından sarayın AKP’ye olan güvensizliği yatıyor. İddiaya göre AKP yönetimi alınan kararlar doğrultusunda 7 Haziran seçimlerinde görev alacak okul müdürleri ile kaynaşma toplantıları düzenledi. Bu toplantılarda AKP ilçe teşkilatı ile okul müdürlerinin yakınlaşması sağlandı. Hatta bu kapsamdaki ilk toplantı 80 okul müdürüyle Ankara’nın Çankaya semtinde yapıldı. Baslında da yer alan söz konusu yemekli toplantıda seçimler de konuşuldu. Aynı toplantı farklı ilerde gerçekleştirildi. Bunlar arasında güneydoğu illeri de bulunuyor. Tepki çekmemesi için okul müdürleri ile gizlilik içinde toplantı yapıldı. Tüm bu etkinliklere rağmen Saray okul müdürleri ile ilgili yapılan toplantılardan tam olarak emin olamadı. Bu nedenle cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocukları Bilal ve Sümeyye Erdoğan’ın okul müdürleri ile bir araya gelerek seçimlerin önemini bir kez daha anlatması kararlaştırıldı.

CİHAT BENZETMESİ

Bilal Erdoğan’ın Kürt seçmenlerinin yoğun olduğu Diyarbakır’da imam hatip müdürleri ile ilgili yaptığı toplantıda alınan karar doğrultusunda gerçekleştirdiği ziyaret programı tamamen eğitim üzerine kuruldu. Toplantı hükümet yakınlığı ile bilinen sendika aracılığı İle müdür yapılan imam hatip lisesi müdürlerinin çağrılması kararlaştırıldı. Olağanüstü güvenlik tedbirleri altında yapılan toplantıda telefonlar toplanırken sinyal kesicilerde çalıştırıldı. Toplantıda ise Bilal Erdoğan uzun uzun Türgev’in çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından ise sözü 7 Haziran seçimleri getirdi. Seçimi Cihat’a benzeten Bilal Erdoğan, okul müdürlerinden sandıkların güvenliğini sağlamak istediği seçimler konusunda farklı anlamlar yol açabilecek mesajlar verildi. Bu da 7 Haziran seçimleri yönelik endişelerin atmasına yol açtı.

MÜDÜRLER TUVALETE GİTMİŞ

Toplantıya katılan imam hatip lisesi müdürleri konuyla ilgili sorulara net cevap vermekten kaçındılar. Bazı imam hatip müdürlerinin Bilal Erdoğan’ın seçimlerle ilgili yaptığı uyarıları hatırlatılınca “Ben o bölümde yoktum bir ara tuvalete gitmiştim.” demesi dikkat çekti. Bazı müdürler de “Ben toplantıdan erken ayrıldım.” savunmasında bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim