• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Bilal Erdoğan’dan Teröre Karşı Birlik Mesajı

Bilal Erdoğan’dan Teröre Karşı Birlik Mesajı
TÜGVA Gençlik Külliyesi'nin temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, terörü lanetleyerek, "İkiliklere...

TÜGVA Gençlik Külliyesi'nin temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, terörü lanetleyerek, "İkiliklere müsaade etmezsek ben inanıyorum ki bu topraklardaki Müslüman millet, yine bu mücadeleden alnının akıyla, başarıyla sıyrılıp çıkacaktır. Bu millet yeniden dünyaya barış vaat edecek, yeniden dünyaya huzuru aşılayacaktır" dedi.

Esenler Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) katkılarıyla içerisinde 5 bin kişi kapasiteli bir caminin bulunacağı Esenler Tekstilkent TÜGVA Gençlik Külliyesi için ilk harç düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda okunan Kuran-ı Kerim'in ardından külliyenin ilk harcını protokol üyeleri birlikte butona basarak attı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende vatandaşlar içeriye X-ray cihazlarından geçirilerek alındı. Herkesin didik didik arandığı tören alanında, çok sayıda polis görev aldı.

"BİZİM İTİKADIMIZA YALNIZ BUGÜN SALDIRMADILAR"

Protokol üyeleri törende yaptıkları kürsü konuşmalarında terörü lanetledi. Bilal Erdoğan'da yaşanan terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yapan Bilal Erdoğan, "Dün ve bugün meydana gelen terör saldırılarında şehit olan vatandaşlarımıza, askerlerimize rahmet diliyorum. Terörün arkasında ki güçlerin hepsini şiddetle lanetliyorum. Aslında dün ve bugün yaşananlar, bundan önce yaşananlar Türkiye üzerinde bu oynananların tamamı bugün burada yapılan işin bize ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. Bu caminin kubbesi aslında bizim inancımızın merkezindeki Tevhid anlayışının bir sembolü. O kubbenin haşmeti gibi kocaman dimdik ve hep birlikte durmanın sembolü. Bizim itikadımıza yalnız bugün saldırmadılar" dedi.

"BU MİLLET YENİDEN DÜNYAYA BARIŞ VE HUZUR AŞILAYACAK"

Terör faaliyetlerinin yüzyıllar boyunca devam ettiğini ifade eden Erdoğan, "Bizim birlik inancımıza, Tevhid inancımıza dün ve bugün saldırmadılar. Bu saldırı yüzyıllardır devam ediyor. Çünkü bu topraklar dünyanın huzuru, barışı için mücadele etmişliğin toprakları. Bu topraklar zulme karşı duruşun toprakları. Onun içinde hep bu topraklar üzerinde oyunlar oynanmış, hep bizim birliğimiz üzerinde oyunlar oynanmış hep bu ülke, Müslümanlar, Anadolu üzerinde oyunlar oynanmış ve bu millet üzerinde operasyonlar yapılmaya çalışılmıştır. Ne zamanki burada bir yeniden doğruluş vücut bulmuş işte o zaman bütün bu mihraplar yeniden harekete geçmiştir. Bizim bütün bunlarla mücadele etmemizin en önemli yolu ve reçetesi; hem yeni bir neslin yetişmesi için hizmet etmek hem de Tevhid inancımıza yeniden sımsıkı sarılmak. İkiliklere müsaade etmezsek ben inanıyorum ki bu topraklardaki Müslüman millet, yine bu mücadeleden alnının akıyla, başarıyla sıyrılıp çıkacaktır. Bu millet yeniden dünyaya barış vaat edecek, yeniden dünyaya huzuru aşılayacaktır" diye konuştu.

"BÜTÜN MAZLUMLARA İMDAT KAPISIYIZ"

Terörün sadece belli toplumların sorunları olmadığına dikkat çeken İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, "Bu tür faaliyetler bu tesisler, dünkü ve bugünkü saldırılara en kalıcı cevaplardır. Bu millet inşallah bu badireden de çok kısa zamanda çıkacaktır. Daha çok kenetlenmek, birbirimize daha çok sahip çıkmak, birbirimizi daha çok kucaklamak durumundayız. Çünkü biz sadece bu topraklara bu ülkenin sınırlarında olan insanlara karşı sorumlu değiliz. Bütün mazlumlara imdat kapısıyız. Kendimiz için olduğumuzdan daha fazla onlar için dimdik durmak zorundayız" diye konuştu.

"TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ ŞİDDETLE KINIYORUM"

Yaptığı kürsü konuşmasında şehitlere rahmet dileyen Başkan Tevfik Göksu, Geleceği inşaa edecek gençlerin üzerine büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti Göksu, "Bu ülkenin sağlam iradesine, sağlam istikrarına ve her şeyden de önemlisi, özellikle son dönemlerde yaşadığımız bu vicdansızlığa karşı bu milletin nasıl vicdanı olduğunu gösterecek bu gençlerin yetişmesi için bir her birimiz üzerimize düşen görevi yapmakla sorumluyuz. İnşallah bu görevi yerine getirerek bu ülkenin üzerine de oyun kuranlar, bu ülkenin üzerinde kumpaslara kalkanlar bilsinler ki ne yaparsanız yapın bu milletin iradesi, bu milletin inancı, bu milletin vicdanı asla diz çökmeye müsaade etmeyecektir. Allah'ın izni ile bu şehrin her bir sokağında, her mekanında yetişen geç, medeniyet genci olarak yetişecek ve onların kurdukları kumpasları elinin tersiyle itip onları tarihin çöplüğüne göndermeyi de bilecektir. Dün Ankara'daki şehitlerimize bugün Diyarbakır'daki şehitlerimize rahmet diliyorum. Terörün her türlüsünü şiddetle ve lanetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Külliye tamamlandığında içerisinde 5 bin kişi kapasiteli cami, 210 kişi kapasiteli 2 öğrenci yurdu, Kur'an kursu, spor salonları, konferans salonları ve aşevi bulunacak.

Bilal Erdoğan’dan Teröre Karşı Birlik Mesajı

Bilal Erdoğan’dan Teröre Karşı Birlik Mesajı

Bilal Erdoğan’dan Teröre Karşı Birlik Mesajı

Bilal Erdoğan’dan Teröre Karşı Birlik Mesajı

Bilal Erdoğan’dan Teröre Karşı Birlik Mesajı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim