• BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Bilal Erdoğan'dan İtalya açıklaması

Bilal Erdoğan'dan İtalya açıklaması
Hakkında "İtalya'ya kaçtı" iddiaları bulunan Bilal Erdoğan konuştu. 2012'den beri ara verdiği doktorasını tamamlamak için geçici süreyle İtalya'da bulunduğunu belirten Erdoğan, ''Bir buçuk, iki yıl içinde tezimi tamamlayacak ve Türkiye'ye döneceğim" dedi.

Bilal Erdoğan, Washington'daki Johns Hopkins Üniversitesi'nde başladığı doktoraya 2009'dan itibaren İtalya'da devam ettiğini ancak sağlık sorunları nedeniyle 2012 yılında eğitimine ara verdiğini dile getirdi.

Doktorasını tamamlamak üzere geçici bir süreyle İtalya'da bulunduğunu vurgulayan Bilal Erdoğan, "İtalya'ya kaçtığı" yönündeki değerlendirmelerin ahlaka, vicdana sığmayan algı operasyonları olduğunu ifade etti.

Dünyanın üç ayrı ülkesi ABD, İtalya ve Çin'de bulunan Johns Hopkins Üniversitesi İleri Uluslararası İlişkiler Bölümü SAIS'te doktora yapan Bilal Erdoğan, şunları söyledi:
"Johns Hopkins, Washington merkezli ancak Çin ve İtalya'da faaliyet gösteren bir üniversite. Alanında dünyanın en önemli üniversitelerinden biri. Doktorama Washington'da başlamış, 2009'dan itibaren de Türkiye'ye yakınlığı nedeniyle İtalya'da devam etmiştim. Ancak sağlık sorunları nedeniyle 2012'de doktorama ara verdim. Bu yılın güz döneminde de eğitimimi tamamlamak üzere yeniden İtalya'ya geldim. 1950 sonrası Türkiye-İtalya ekonomilerini ve iki ülkenin gelir dağılımlarını araştırıyorum. Bolonya'da bulunan tez danışmanımın yanında çalışmalarımı sürdürüyorum. Bir buçuk, iki yıl içinde tezimi tamamlayacak ve Türkiye'ye döneceğim."

Bilal Erdoğan, medya ve sosyal medyada hakkında ortaya atılan iftiraları izlemediğini ve bunlarla ilgilenmediğini, tamamen tez çalışmasına yoğunlaştığını vurguladı.

"Son nefesime kadar ülkemde yaşayacağım"

Avukatının, kişilik haklarına saldıranlara karşı hukuk mücadelesini başlatacağını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti: "Medya ve sosyal medyada hakkımda yazılanları izlemiyorum ve hiçbiriyle de ilgilenmiyorum. Zira hakkımda yazılanlara bakınca, insanların hiç bilmedikleri bir konuda ve hiç tanımadıkları biri hakkında ne kadar zalimleşebildiğini görüyor, onlara acıyorum. Ben sadece doktora için İtalya'dayım, fırsat buldukça ülkeme geliyorum ve geleceğim, İtalya'ya kaçtı' yalanını üretenler ve yayanlar acaba aynada kendilerine nasıl bakabiliyorlar? İftiracılarla, kişilik haklarıma saldıranlarla, algı operasyonu yapanlarla avukatım hukuk içinde mücadele edecek"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim