• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Biber Gazı Davasında Polisler İçin 6 Yıl Hapis Talebi

Biber Gazı Davasında Polisler İçin 6 Yıl Hapis Talebi
Yalova'da, 27 Mayıs 2012'de bir kavgaya müdahale ederken biber gazı kullanarak 31 yaşındaki Çayan Birben'in ölümüne sebebiyet verdikleri ileri sürülen...

Yalova'da, 27 Mayıs 2012'de bir kavgaya müdahale ederken biber gazı kullanarak 31 yaşındaki Çayan Birben'in ölümüne sebebiyet verdikleri ileri sürülen 4 polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan haklarında dava açılan İbrahim Baltacı, Tekin Ceyhan, Ercüment Küçükakça ve Serhat Ayhan Yeni katılmadı. Sanık polislerin avukatı Ali Çelik, Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulu ile Yalova Şubesi ATK Birimi tarafından verilen raporlar arasında çelişki olduğunu kaydetti. Çelik, savcının mütalaasında daha üst bir kurul olan Adli Tıp Kurumunun İhtisas Kurulu'nca hazırlanan raporun dikkate alınmasını istedi.

Ardından Cumhuriyet Savcısı İhsan Kılıç, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Kılıç, mütalasının sonuç kısmında şu ifadelere yer verdi: "Olayın kasten öldürme değilse de, netice itibariyle kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet verme suçu olduğunu düşünüyoruz. Dosyanın geneli hakkında beyanda bulunmak üzere süre talep ediyoruz" dedi.

Sanık polislerin avukatı Ali Çelik, mütalaaya katılmadıklarını dile getirerek savunma için mühlet talep etti. Mahkeme, taraflara savunma ve beyanlarını hazırlamak üzere mühlet vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Birben ailesinin avukatı Halis Yıldırım, duruşma sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mütalaada cezalandırma talebi var kısmen, ama bizim talep ettiğimiz maddeler üzerinden değil. Ölüme sebebiyet verme noktasında cezalandırma talebi oldu. Bir sanık polis hakkında da beraat istendi. Şu aşamada söyleyecek fazla söz yok. Biz başından beri kasten öldürme olduğunu, TCK 81, 86, 87 gibi kasten yaralama veya neticesinde kastan yaralamanın ölümle sonuçlanmasından ceza istedik. Bizim istediğimiz madde bu değildir. Sanırım önümüzdeki duruşma sonuçlanacak. Savcının istediği cezanın süresi 2 ile 6 yıl arasındadır" ifadesini kullandı.

Biber Gazı Davasında Polisler İçin 6 Yıl Hapis Talebi

Biber Gazı Davasında Polisler İçin 6 Yıl Hapis Talebi

Biber Gazı Davasında Polisler İçin 6 Yıl Hapis Talebi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim