• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Educaturk’te, Öğrencilere “Türkiye’nin İlk Sağlık Üniversitesi’ni” Anlattı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Educaturk’te, Öğrencilere “Türkiye’nin İlk Sağlık Üniversitesi’ni” Anlattı
Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, İstanbul'da düzenlenen Educaturk Eğitim Fuarı'na katıldı.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, İstanbul'da düzenlenen Educaturk Eğitim Fuarı'na katıldı. Sağlık alanında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'ne büyük ilgi gösterdi.

Üniversiteler hakkında detaylı bilgi almak isteyen öğrencileri yoğun katılımıyla düzenlenen Educaturk Eğitim Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Fuarda iki stantla yer alan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'ne, sağlık alanında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Kurulan stantları ziyaret ederek öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu öğrencilere tematik sağlık üniversitesini anlattıklarını söyledi. Kazancıoğlu, standı ziyaret edenlerle daha çok Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerinin ilgilendiğini böylece akran eğitimini ön plana çıkardıklarını ifade etti.

İnteraktif bir şekilde bilgi alışverişini sağladıklarını söyleyen Kazancıoğlu, "Lise sona gelmiş öğrenciler çok büyük bir çalışma ve heyecan içindeler. Zaman zaman akılları karışabiliyor. Çünkü tüm üniversiteler biz en iyisiyiz diye karşılarına çıkıyor. Biz de sahada neler yaptığımızı, eğitim hayatlarında öğrencilerimizin neler başardığını buraya gelen arkadaşlarımızla paylaşmak istedik" diye konuştu.

'SAĞLIK ALANININ ALT BİRİMLERİ GÖZ ARDI EDİLMEMELİ'

Sağlık denilince akla ilk hekimliğin geldiğini söyleyen Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Ancak öğrenciler sağlık alanında farklı iş kolları da deneyebilirler. Biz de bu noktada özellikle sağlık bilimleri fakültesinin altındaki dallarla ilgili kendilerine bilgi aktarıyoruz. Bunun dışında öğrencilere kendilerini nasıl geliştirebilecekleri, akademisyen olmak istiyorlarsa nelerle karşılaşabilecekleri hakkında bilgiler veriyoruz. Tek hedeflerinin 4 ya da 6 yıllık eğitimler olmasını değil sonrasında neler yapabileceklerini de onlarla paylaşmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

'SAĞLIK ALANINI BİR BÜTÜN OLARAK GÖRÜYORUZ'

'Tüm arkadaşlarımızdan sağlıkta önemli birer askersiniz diye bahsediyoruz. Biri olmazsa diğer hizmetimiz eksik kalacak diye düşünüyoruz, çünkü sağlık alanını bir bütün olarak görüyoruz" diyerek sözlerini sürdüren Kazancıoğlu, öğrencilere her bölümde kendilerini geliştireceklerini ve iyi hissedeceklerini aktardıklarını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim