• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Beyza’nın katillerine 20 yıl ceza verildi

Beyza’nın katillerine 20 yıl ceza verildi
Bursa'nın Osmangazi ilçesi Karabalcık mahallesinde geçen yıl Ağustos ayında, yapılan kına gecesinde maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 16 yaşındaki...

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Karabalcık mahallesinde geçen yıl Ağustos ayında, yapılan kına gecesinde maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 16 yaşındaki Beyza Özer'in ölümü ile ilgili görülen davada karar açıklandı. Çınar Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi Beyza Özer'in ölümü ve babaannesi 54 yaşındaki Hasena Sevinç'in ise yaralanmasına sebep olan ve tutuklu yargılanan A.Ü.'ye "Adam öldürme ve yaralamadan" toplam 18 yıl 10 ay 20 gün, tutuksuz sanıklar Muhtar K.Ç. ve A.Ç.'ye 1 yıl 8 ay ceza verildi. Tutuksuz sanık S.E. ise beraat etti.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında "kasten adam öldürmek" suçundan tutuklu A.Ü. ile tutuksuz sanıklar muhtar K.Ç., A.Ç. ve S.E. ile avukatları hazır bulundu. Düğünde maganda kurşunuyla hayatını kaybeden Beyza Özer'in sınıf arkadaşlarının da izlediği duruşmada kına gecesinde olaya karışan sanıklar son kez hakim karşısına çıktı.

Sanık avukatları Yusuf Beşiroğlu ve Ersin Kumbi'nin yaptığı savunmada müvekkilleri Ahmet Ülger'in silahından çıkan kurşunun Beyza'yı vurduğuna yönelik somut bir delil olmadığı belirtilerek, "şüpheden sanık yararlanır" ilkesini gerektiğinden beraatini talep etti. Avukatlar ancak Hasena Özer'in vurulduğunu kabul ederek ceza maddelerinde indirim talep etti. Müdahillerin avukatı ise sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkemede son kez söz alan tutuklu sanık A.Ü. ise olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirirken, "Ben olayın başından beri Hasena Hanımı vurabileceğimi belirttim. Böyle bir olayın içinde bulunduğum için üzgünüm. Beyza'nın vurulmasıyla alakam yok. Benim silahımdan çıkan kurşunla vurulmadı. Olaydan dolayı üzgünüm. Olmaması gerekirdi ama oldu. Böyle bir olayın içine girdik. Büyük üzüntü duyuyorum" şeklinde konuştu.

'SANIKLARIN EN AĞIR CEZAYI ALMASINI DİLİYORUM'

Sanıkların en ağır cezayı almasını isteyen Beyza'nın annesi Zübeyde Özer de, "En ağır cezayı almalarını istiyorum. Başka annelerin canı yanmasın. Düğün evleri cenaze evlerine dönüşmesin. Benim canım yandı başkasının ki yanmasın." şeklinde gözyaşı döktü.

Tutuklu sanıklar muhtar K.Ç., A.Ç. ve S.E. ise olayla ilgilerinin olmadığını belirterek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti karar için duruşmaya kısa bir ara verdi. Aradan sonra tutuklu sanık A.Ü.'ye Beyza'yı öldürmeye yönelik eyleminden dolayı önce müebbet hapis cezası verildi. Daha sonra olayın oluş şekline göre cezası 21 yıla, iyi halden ve mahkemedeki davranışlarından dolayı cezası 16 yıl 8 ay hapse indirdi. Sanık A.Ü. yine Hasena Sevinç'e yönelik yaralama suçundan da 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca A.Ü'ye ruhsatsız silah bulundurmaktan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası ise erteledi.

Kararda tutuksuz sanıklar K.Ç.'ye ve A.Ç'ye ruhsatsız silah bulundurmaktan dolayı 1 yıl 8 ay hapis cezası verilirken, diğer tutuksuz sanık S.E. ise beraat etti.

'BAŞKA BEYZALAR ÖLMESİN'

Duruşma çıkışında olayda yaralı kurtulan babaanne Hasena Sevinç, gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, "Çok şükür Allahıma. Allahıma binlerce şükür, Rabbime şükürler olsun. Hak eden hak ettiğini buldu. Herkes yerine yerleşti. Benim çocuğum öldü, başka Beyzalar ölmesin." dedi.

Anne Zübeyde Özer ise cezanın az olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bu ceza azdı ona, daha fazla olması lazımdı. Bu benim kızımın bedeli değildi, benim kızım öldü ama inşallah başka kızlar, başka çocuklar ölmez düğünlerde. Benim evladım gitti, benim canım yandı ama başkası yanmasın. Ama bu azdı, Rabbim onlara daha beterini göstersin."

Davanın görüldüğü salon ve adliye içinde yer yer gerginliklerin yaşandığı dava sonrasında ise taraflar başka kapılardan çıkarıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı dava sonrasında polis tarafları ayrı ayrı araçlara bindirerek adliyeden gitmeleri sağladı.

Beyza’nın katillerine 20 yıl ceza verildi

Beyza’nın katillerine 20 yıl ceza verildi

Beyza’nın katillerine 20 yıl ceza verildi

Beyza’nın katillerine 20 yıl ceza verildi

Beyza’nın katillerine 20 yıl ceza verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim