• BIST 9583.53
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

Beyşehir’de Vuslat Parkı Yolu Yayalaştırılıyor

Beyşehir’de Vuslat Parkı Yolu Yayalaştırılıyor
Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, göl kenarındaki Vuslat Parkı içerisinden geçen yolu yayalaştırmaya hazırlanıyor.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, göl kenarındaki Vuslat Parkı içerisinden geçen yolu yayalaştırmaya hazırlanıyor.

Beyşehir Belediyesi, vatandaşlardan ve emniyetten gelen talepler üzerine genelde piknikçilerin kullandığı Mehmet Akif Ersoy Parkı ile Vuslat Parkı arasındaki yolu motorlu araçların trafiğine kapatmak için çalışma başlattı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve akademisyenlere yönelik yapılan toplantıda da ele alınan konu ile ilgili olarak amaçlarının park içerisinde üzücü bir trafik kazası yaşanmaması olduğunu belirtti. Bu yolu kullanan gençlerin güzergah üzerinde zaman zaman hız denemesi yaparak trafik güvenliğini de tehlikeye düşürebildiğini aktaran Özaltun, hayata geçirilecek bu çalışmanın bu sorunun da önüne geçeceğini söyledi. Emniyetten bu yönde de uzun süredir talepler geldiğini aktaran Özaltun, yaz döneminde insan hareketliliği artan Vuslat Parkı içerisinde zaman zaman yaşanan maddi hasarlı ya da yaralamalı trafik kazalarına dikkat çekti. Park içerisindeki yol güzergahlarının bu anlamda yayalaştırılmasının insan hayatı açısından da büyük önem arz ettiğini dile getiren Özaltun, bu konuyu meclis üyeleri, mahalle muhtarları, esnaflar, sivil toplum örgütleri ile toplumun değişik kesimleriyle de istişare ettiklerini kaydetti.

Yürütülecek çalışmalarla ilgili de konuşan Özaltun, "Vuslat Parkı içerisinden geçen yolu parkın her iki giriş noktasından da motorlu araç trafiğine kapatmayı planlıyoruz. Mehmet Akif Ersoy Parkı'ndan Öğretmenevi karşısındaki helikopter pisti alanına kadar devam eden yol güzergahının motorlu araç trafiğine kapatılmasıyla birlikte helikopter pisti yanında ve uygun bazı noktalarda, hatta Ali Akkanat Bulvarı üzerinde araçların park edilebileceği otopark alanları ve cepler için de yeni düzenlemeler ve çalışma başlatılacak.Yeni düzenlemeler çerçevesinde Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmet binası yönüne giriş yolu da araç trafiğine kapatılacak. Vuslat Parkı'nın içerisinde oluşturulacak otopark alanına ve Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı'nın konuşlu olduğu buruna ise açılacak yeni yoldan ulaşım sağlanacak. Park içerisindeki yolun yayalaştırılmasının ardından buraya gezinti ve piknik yapmak amacıyla gelen ailelerimiz de özellikle küçük çocuklarının herhangi bir trafik kazasına maruz kalabilme endişesini de artık yaşamamış olacaklar" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim