• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Beyşehir’de Ulaşıma Kapalı Yol Yok

Beyşehir’de Ulaşıma Kapalı Yol Yok
Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, Beyşehir'e yeni yılla birlikte gelen kar yağışının ardından yolları ulaşıma açık tutabilmek için tüm birimleriyle...

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, Beyşehir'e yeni yılla birlikte gelen kar yağışının ardından yolları ulaşıma açık tutabilmek için tüm birimleriyle birlikte seferber oldu.

Beyşehir Belediyesi'nin karla mücadelesi için kar küreme ve tuzlama yapacak özel ekipman ve aparatlarla donattığı takviye edilen araçlar, şehir merkezinin yanısıra mahallelerde de yolları ulaşıma açık tutabilmek için yoğun gayret gösterdi. Şehir merkezinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü birimindeki personel de karla mücadele çalışmalarına destek verirken, insanların yoğun olarak kullandığı yaya kaldırımlarının da beyaz örtüden arındırılması için seferber oldu. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir'e mevsimin ilk karının 2016 yılının ilk günlerinde düştüğünü vurgulayarak, bu yağışların bölgeye bereket getireceğine inandığını söyledi. Bekledikleri kar yağışının yeni yılla birlikte geldiğini aktaran Özaltun, şunları kaydetti:

"Uzun zamandan beridir herkes gibi bizler de kar yağışını özlemle bekliyorduk. Yeni yılla birlikte beklediğimiz kar yağışı geldi. Çiftçimize ve bölgemize inşallah bereketli olur. Tabi, kar yağışı ile birlikte ulaşımda aksamalar olmaması için daha önceden belediye olarak tüm tedbirlerimizi almıştık. Karla mücadele ekiplerimiz de bu konuda tüm hazırlıklarını tamamlamıştı. Nitekim kar yağışıyla birlikte tüm birimlerimiz karla mücadele çalışmaları için adeta seferber oldu. Gerek ilçemizin merkezinde, gerekse dış mahallelerimizde ihtiyaç duyulan, talep gelen her yere iş makinelerimizi yönlendirdik. Bu arada, köyden mahalleye dönüşen mahallelerimize dağıttığımız traktörlerle kullanılabilen kar küreme ataşmanlarının da devreye girmesi, karla mücadele çalışmalarında işimizi oldukça kolaylaştırdı. Karla mücadele ile ilgili herhangi bir sorunla karşılaşmadık, bir şikayet de sözkonusu olmadı. Kar yağışının durması ile birlikte ilçemiz merkezinin dış mahallelerine halen ulaşımı kapalı yolu bulunmuyor. İş makinelerimiz yolları kardan temizlerken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki çalışanlarımız da ilçemiz merkezindeki özellikle yayaların sık kullandığı kaldırımları beyaz örtüden temizleyebilmek için seferber oldu. Karla mücadele çalışmaları sadece yol ve kaldırımları kardan temizlemekten ibaret değil. Bunun yanında şehir merkezinde özellikle eğimli yollarda ve rampalarda oluşabilecek buzlanma ve donmaya karşı da ekiplerimiz tuzlama çalışmalarını ihtiyaç durumuna göre yürütecekler. Bu konuda, özellikle akşam saatlerinde ekiplerimiz durmadan mesai yürütecek."

Öte yandan, kar yağışı ile birlikte şehir merkezinde 5 santim olan kar kalınlığının yüksek rakıma sahip dış mahallelerde 12 santime ulaştığı öğrenildi.

Beyşehir’de Ulaşıma Kapalı Yol Yok

Beyşehir’de Ulaşıma Kapalı Yol Yok

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim