• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Beyşehir’de Sokak Hayvanları İçin Su Kabı

Beyşehir’de Sokak Hayvanları İçin Su Kabı
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, "Kap bizden, artık sizden" projesi kapsamında sokak hayvanlarının beslenebilmesi için değişik noktalara özel tasarım yemek...

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, "Kap bizden, artık sizden" projesi kapsamında sokak hayvanlarının beslenebilmesi için değişik noktalara özel tasarım yemek kabı yerleştirildi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesinde öğrenim gören öğrenciler tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi Beyşehir Belediyesinin verdiği destek neticesinde hayata geçirildi. Belediye tarafından ilçede yaşam süren sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını giderebilmesi için ahşap malzemeden üzeri kapatılarak özel tasarlanan yemek kapları değişik noktaya yerleştirildi.

Programa üniversite öğrencileriyle birlikte katılan SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Şenerol, projenin sosyal sorumluluk dersi kapsamında hayata geçirildiğini söyledi.

Üniversite öğrencilerinin projeye vesile olması ile birlikte ilçede yaşayan sokak hayvanlarının beslenmelerine katkıda bulunmak istediklerini belirten Şenerol, duyarlı vatandaşların bu kaplara koyacakları ekmek ve yemek artıkları ile bu projeye destek verebileceklerini söyledi.

Projenin fikir sahibi Konaklama İşletmeciliği 4. sınıf öğrencisi Nihan Tandoğan ise, mezun olurken hayata geçirmek istedikleri bu projeyle üniversite öğrencileri olarak açık alanlarda sürekli yiyecek arayışı içerisinde olan sahipsiz sokak hayvanlarına bir nebze de olsa katkı sunmak istediklerini belirtti. Tandoğan, "Beyşehir Belediye Başkanımız Murat Özaltun Beye projeye verdiği destekten ötürü, marangoz ustamıza da tasarımdaki çalışmaya verdiği emekten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Proje kapsamında TOKİ mahallesi ve Vuslat parkındaki göl kıyılarında çeşitli noktalara üniversite öğrencileri ve belediye zabıta görevlilerinin yardım ve eşliğinde sokak hayvanlarının beslenmesi istifade edecekleri yemek kapları yerleştirildi. Öğrenciler, ardından kapların içerisine ekmek parçaları bıraktı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, üniversite öğrencilerine böylesine anlamlı bir projeye imza attıkları için teşekkür etti. Öğrencilerden gelen her türlü sosyal sorumluluk projelerine açık olduklarını ve belediye olarak desteklemeye devam edeceklerini belirten Özaltun, "Sokak hayvanları konusunda belediye olarak geçmişte pek çok değişik projeye imza attık. Üniversite öğrencilerimizden gelen bu husustaki projeye de Beyşehir belediyesi olarak destek vermemek mümkün değildi" diye konuştu.

Beyşehir’de Sokak Hayvanları İçin Su Kabı

Beyşehir’de Sokak Hayvanları İçin Su Kabı

Beyşehir’de Sokak Hayvanları İçin Su Kabı

Beyşehir’de Sokak Hayvanları İçin Su Kabı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim