• BIST 9548.09
  • Altın 2492.639
  • Dolar 32.5114
  • Euro 34.551
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Beyşehir’de Şivlilik Ve Fener Alayı Coşkusu

Beyşehir’de Şivlilik Ve Fener Alayı Coşkusu
Konya'nın Beyşehir ilçesinde de yaşatılmaya başlanan "Şivlilik" geleneği kapsamında fener alayı coşkusu yaşandı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde de yaşatılmaya başlanan "Şivlilik" geleneği kapsamında fener alayı coşkusu yaşandı.

Beyşehir Belediyesi, Konya'nın "Şivlilik" geleneğini Beyşehir ilçesine taşıdı. Belediye'nin organize ettiği fener alayı ve şivlilik kutlamaları büyük bir coşku ve katılıma sahne olurken, Beyşehirli çocuklar üç ayları büyük bir coşku ile karşıladı. Fener alayına katılmak üzere aileleriyle birlikte Anıt Meydanı'na gelen çocuklara fener dağıtıldı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve ilçe protokolünün de ön sıralarda katıldığı fener alayı korteji Atatürk Caddesi üzerinden etkinliklerin yapılacağı Beyşehir Gölü kıyısındaki festival alanına kadar yürüdü. Festival alanındaki şivlilik etkinlikleri Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğulları tarafından yapılan duanın ardından başladı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı konuşmada, Beyşehir'de sosyal etkinlikler anlamında yine bir ilke imza attıklarını söyledi.

Beyşehir'de göreve geldikten sonra bugüne kadar onlarca ilki ilçede gerçekleştirdiklerini anlatan Özaltun, "Bugün sizlerle birlikte yine bu güzel meydanda bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz üzere şivlilik adı altında her yıl Konya merkezde bir etkinlik düzenlenir. Bu etkinlik, üç ayların başlangıcıdır. Üç ayların başlangıcı, birliğin beraberliğin, dayanışmanın, duaların kapıların açıldığı günlerdir. Biz de bu güzel günde Konya'da yapılan etkinliği siz değerli hemşehrilerimizle birlikte yapmak için Beyşehir'de böyle bir uygulama gerçekleştirdik. Anıt Meydanı'ndan yola çıktık çocuklarımızla, binlerce hemşehrimizle birlikte… Burada coşkuyla, sevgiyle muhabbetle hemşehrilerimizle birlikteyiz. Allah hepinizden razı olsun diyorum. Dün geldiğimizde bu meydan bomboştu, hiçbir şey yoktu, sessiz ve sedasızdı. Ama bugün şükürler olsun ki çocuklarınızla, çocuklarımızla, ağabeylerimizle, kardeşlerimizle bu meydanda coşku var, sevinç var, birliktelik var, beraberlik var, neşe var. Allah'ım bu birlikteliğimizi, beraberliğimizi gerek Beyşehir'de gerek Konya'da gerek Türkiye'de bozmasın inşallah diyorum. Bu münasebetle idrak edeceğimiz Regaip Kandilimizin tüm İslam alemine hayırlar getirmesi diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından program kapsamında sahne alan Kenya Akrobasi Grubu'nun gösterilerini meydanda toplanan çocuklar ve kalabalık büyük bir ilgiyle izledi. Büyüklerin de çocuklarının bu mutlu gününe ortak olduğu etkinlik boyunca çocuklar eğlenceli saatler geçirdi. Palyaço ve tahta bacak karakterleri ile eğlenen çocuklar, jonglör, illizyon ve ateş gösterilerini de izledi. Etkinlikler dolayısıyla festival alanında kurulan şişme oyun gruplarından ücretsiz olarak yararlanan çocuklar keyifli anlar yaşarken Belediye Başkanı Murat Özaltun da etkinlikler esnasında özel ilgi gösterdiği küçük çocuklara gofret dağıttı, sohbet etme imkanı buldu.

Kutlamalara, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Urlu, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Buğra Türker, yargı mensupları, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğulları, daire amirleri, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar, vatandaşlar katıldı.

Beyşehir’de Şivlilik Ve Fener Alayı Coşkusu

Beyşehir’de Şivlilik Ve Fener Alayı Coşkusu

Beyşehir’de Şivlilik Ve Fener Alayı Coşkusu

Beyşehir’de Şivlilik Ve Fener Alayı Coşkusu

Beyşehir’de Şivlilik Ve Fener Alayı Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim