• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Beyşehir’de Otopark Sorunu Masaya Yatırıldı

Beyşehir’de Otopark Sorunu Masaya Yatırıldı
Konya'nın Beyşehir İlçesi Belediye Başkanı Murat Özaltun, "Beyşehir'in en büyük kanayan yarası" diye nitelendirdiği ve Beyşehir'de en çok şikayet...

Konya'nın Beyşehir İlçesi Belediye Başkanı Murat Özaltun, "Beyşehir'in en büyük kanayan yarası" diye nitelendirdiği ve Beyşehir'de en çok şikayet edilen sorunlardan birisi olarak dikkat çeken otopark sorununa uzun soluklu ve kalıcı neşter vurabilmek için başlatılacak çalışmalar öncesinde toplumun her kesimi ile bir araya gelip istişare ediyor.

Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenen son dönemdeki toplantılarda otopark konusu da geniş bir şekilde masaya yatırılıp istişare edilirken, sorunun çözümü konusunda alternatif olarak dile getirilen her görüş ve düşünce not alıp kaydediliyor. Başkan Özaltun, çareler aranan otopark sorununun çözümünde başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere farklı zamanlardaki buluşmalarda mahalle muhtarları, kamu yöneticileri, bilim adamı ve akademisyenleri de dinliyor. Otopark konusunda nihai kararın ise, vatandaşlarla zaman içerisinde gerçekleştirilmesi öngörülen halk toplantısında şekillenmesi bekleniyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kent merkezindeki otopark sorununun çözülebilmesi için toplumun her kesimiyle bir araya geldikleri toplantılarda, farklı alternatifler ortaya sunduklarını, ancak bunların bazı kesimlerce kabul görürken, bazı kesimlerce de kabul görmediğinden yakındı.

Bu konuda ortak bir akılla, ortak paydada buluşmanın sorunun çözümünde çok önemli rol üstleneceğini aktaran Özaltun, "Beyşehir'e Belediye olarak soruna bir nebze de olsa çözüm getirecek katlı otopark alanları kazandırmak istiyoruz. Bunun için öngördüğümüz farklı alanlar var. Ancak, bu alanların otoparkla birlikte çok amaçlı kullanımına yönelik olarak hazırladığımız farklı projelerimize bir kesim sıcak bakarken, başka bir kesim çeşitli sebepler nedeniyle sıcak bakmayabiliyor. Bu konuda ortak bir paydada buluşmamız lazım, aksi takdirde Beyşehir'deki mevcut bu yapıyla bu sorunu nasıl çözebiliriz, bununla ilgili bir fikri, düşüncesi olanlar yada ortaya konulacak bir yaklaşım veya alternatif varsa onlara da açığız. Bu konuda ilçemiz halkıyla da bir araya geleceğimiz bir halk toplantısında bu sorunu enine boyuna masaya yatırıp bir çözüm yolu bulma konusundaki arayışlarımızı sürdüreceğiz. Daha önce de ifade ettiğim gibi, Beyşehir'de otopark sorunu köklü olarak hiçbir zaman çözülemez. Çünkü trafiğe çıkan araç sayısı her geçen gün artıyor. Ve bu sorun, sadece Beyşehir'in tek başına yaşadığı bir sorun da değil. Ancak, yaşanan bu soruna bir nefes olacak, bir nebze de olsa çare bulacak çözümler konusunda da hiçbir zaman geri durmadık, bundan sonra da durmayız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim