• BIST 9676.24
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Beyşehir’de Öğretmenevi Yenilendi

Beyşehir’de Öğretmenevi Yenilendi
Konya'nın Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Öğretmenevi hizmet binası artan cirosuyla beraber yenilendi.

Konya'nın Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Öğretmenevi hizmet binası artan cirosuyla beraber yenilendi.

Beyşehir'de, 16 yıl önce faaliyete geçirilen Öğretmenevi Müdürlüğü hizmet binası, başlatılan fiziki şartlardaki yenilenme ve değişim süreci ile birlikte 2015 yılında kurum cirosunu 1,2 milyon liraya yükseltirken, karlılık oranını da önemli ölçüde artırdı.

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, şube müdürleri ile birlikte Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlediği kahvaltılı toplantıda Beyşehir'de bulunan yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Öğretmenevi Müdürü Selim Karadağ'ın hizmet binasının tanıtımına ve yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı sunumunun ardından konuşan Konuk, öğretmenevinde hizmet sunumu ve kalitenin artmasıyla birlikte 2000 yılında 7 bin 209 kişi olan yıllık konaklayan sayısının 2015 yılı sonu itibariyle 11 bin 32'ye yükseldiğini belirterek, aynı dönemde 287 bin lira olan yıllık gelirin ise 1 milyon 145 bin liraya yükseldiğini söyledi. Son beş yıl içerisinde, yıllık konaklayan kişi sayısı ve gelir seviyesi sürekli yükselen bir seyir izleyen öğretmenevinde geçen yılı 232 bin liralık karla kapattıklarını anlatan Konuk, taşımalı öğrencilere yönelik yemek faaliyetlerinin başlaması ile birlikte öğretmenevinin yıllık ortalama 300 bin lira olan cirosunun 1 milyon lirayı aştığını, 2016 yılı hedeflerinin ise 1,5 milyon lira olduğunu kaydetti.

Karlılığın yükselmesi ile birlikte yıllık 20-30 bin lira olan yenilenme yatırımlarının da artış gösterdiğini aktaran Konuk, son iki yılda yaklaşık 400 bin liralık yenilenme yatırımı yapıldığını belirtti.

Amaçlarının yasal mevzuatlar çerçevesinde Öğretmenevi'nin işletme gelirini artırmak olduğunu dile getiren Konuk, bunu başardıklarını, neticesinde kurum olarak yaklaşık 600 bin liralık bir kara ulaştıklarını, bunun da 400 bin liralık bölümünün tekrar öğretmenevi binasındaki yenilenme çalışmaları için yatırımlara ayrıldığını anlattı. Konuk, "Hem otel odalarında, hem de restoran bölümlerinde bakım, tadilat ve onarım konusunda yatırımlar yaptık. Halen 232 bin liramız daha mevcut. Bir taraftan işletme gelirlerini artırmaya devam ederek, bir taraftan da artık buradaki yatırımı tamamlamak istiyoruz. Burada önemli olan, bu yatırımları biz işletme devam ederken bir taraftan hizmet verirken yaptık. Yani, öğretmenevini kapatıp da bu işleri yapabilirdik ama biz öyle yapmadık. İnşallah 2016 yılında bu doluluk oranının az olduğu dönemde de geriye kalan tadilat kısmını bitirmiş olacağız" dedi.

Beyşehir Gölü kıyısındaki Beyşehir Öğretmenevi'nin bulunduğu konum itibariyle Türkiye'nin en güzel manzaralarından birisine sahip olduğunu da vurgulayan Konuk, "Hizmet olarak da inşallah o noktaya doğru yaklaşıyoruz. Müşteri memnuniyeti de önemli tabi. Dolayısıyla otel bölümümüzde konaklayan kişi sayısı da her geçen yıl arttı. İnşallah öğretmenevimizin çatısında da kafeterya ya da bir restoran bölümü yatırımını hayata geçirmeyi planlıyoruz. İnşallah yatırımlar tamamlandığında Beyşehir Öğretmenevi'ni Türkiye'deki sahil kenarlarındaki cezabi merkezlerinden birisi haline getirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Konuk, konuşmasının ardından basın mensuplarını hizmet binasının yenilenen otel, restoran ve diğer bölümlerini gezdirdi.

Beyşehir’de Öğretmenevi Yenilendi

Beyşehir’de Öğretmenevi Yenilendi

Beyşehir’de Öğretmenevi Yenilendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim