• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Beyşehir’de İçerişehir Mahallesi Eski Kimliğine Yeniden Kavuşacak

Beyşehir’de İçerişehir Mahallesi Eski Kimliğine Yeniden Kavuşacak
Konya'nın Beyşehir ilçesinde tarihi Eşrefoğlu Camisi ve Külliyesi'nin de bulunduğu İçerişehir Mahallesi'nde yıkılmaya yüz tutan eski tescilli yapılar...

Konya'nın Beyşehir ilçesinde tarihi Eşrefoğlu Camisi ve Külliyesi'nin de bulunduğu İçerişehir Mahallesi'nde yıkılmaya yüz tutan eski tescilli yapılar restore edilecek.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir'in tarihi ve doğal zenginlikleri ile Türkiye'nin en güzel ilçelerinden bir tanesi olduğunu vurgulayarak, ilçe merkezinin en eski yerleşimlerinden birisi olan İçerişehir Mahallesi'nin ise zengin tarihi dokusu ile ön plana çıktığını söyledi. Tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni bünyesinde barındıran yerleşkede ve caminin etrafında 16 tescilli yapı bulunduğunu hatırlatan Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yapıların sahipleri ile birebir olarak görüşülerek bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak neşter vurulması yönünde çalışmaların başlatıldığını belirti. Bu bölgede gerek kullanarak, gerekse satın alma yoluyla kamulaştırma yapıldığından da söz eden Özaltun, tarihi caminin hemen yanıbaşında bulunan bir bölümü yıkılan, kalan bölümleri yıkılmaya yüz tutan yapının çevre için de risk teşkil ettiğini vurguladı. Binanın sahibi Ahmet Şahin'le yapılan anlaşma çerçevesinde risk teşkil eden yapının yıkılarak ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından ise orjinaline uygun bir şekilde yeniden yapılacağını anlatan Özaltun, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Şu ana kadar 16 tescilli binanın 4'ü için sahipleri ya da varisleri ile anlaşma yapılmış durumda. Kalan 12 yapının sahipleri ile ise görüşmeler devam ediyor. Buradaki çalışma bittikten sonra bölgede sokak sağlıklaştırması gündeme gelecek. Sokak sağlıklaştırması da bittikten sonra İçerişehir Mahallemiz artık inşallah eski kimliğine tam olarak kavuşmuş bir mahalle haline gelecek. Yerli ve yabancı turistler geldiği zaman sadece Eşrefoğlu Camisini geziyorlar ve gidiyorlar. Bunun Beyşehir'e çok fazla bir katkısı olmuyordu. İçerişehir Mahallemizde sokak sağlıklaştırması ve tescilli binalarla ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra bu tarihi yerleşke turizm kokan bir mahalle haline gelecek. Bu noktada, İçerişehir Mahallemizi tıpkı Azerbaycan'daki İçerişehir Mahallesi gibi çok turist çeken bir mahalle haline gelecek inşallah. Bu noktada destek ve katkılarıyla bu bölgemize artı bir değer kazandıracak olan Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Tahir Akyürek Bey başta olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim