• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Beyşehir’de Havza Kalkınma İstişarete Toplantısı

Beyşehir’de Havza Kalkınma İstişarete Toplantısı
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir, Seydişehir, Hüyük, Derebucak ve Derbent ilçelerinin bulunduğu Havza Kalkınma İstişare toplantısı gerçekleştirildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir, Seydişehir, Hüyük, Derebucak ve Derbent ilçelerinin bulunduğu Havza Kalkınma İstişare toplantısı gerçekleştirildi.

Beyşehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Seydişehir Kaymakamı Regaib Ahmet Özyiğit, Hüyük Kaymakamı Bayram Türker, Derebucak Kaymakmı Hayati Köktaş, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Derebucak Kaymakamı Ahmet Kısa, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, TÜİK Bölge Müdürü İsmail Çapoğlu, Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanı Raşit Turan, AK Parti il başkan yardımcıları, AK Parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları, ziraat odası başkanları katıldı.

"BURADA BİR KALKINMA MODELİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Toplantının açılışında konuşan Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Gölü Havzası'nın Beyşehir kadar çevre ilçeler, Konya ve Türkiye için de ayrı bir önemi taşıdığını dile getirerek, "Çünkü bu havza denizden yaklaşık bin 25 metre yükseklikte olan Beyşehir Gölü'nün etrafında oluşan yerleşim yerlerinin bir araya gelmesinden müteşekkil. Tabi göl ve deniz kenarları farklı değerler ortaya koyuyor. Deniz kenarında kot sıfır, oysa 650-700 metrekare alana sahip Beyşehir Gölü'nün kotu bin 125. Yani sıfır metre yükseklikteki ekonomik ve tarımsal faaliyetlerle bin 125 metre yükseklikteki bu tür faaliyetler ayrı kategorilerde değerlendirilir. Bu nitelikteki yerler oldukça azdır. Dolayısıyla Beyşehir Gölü Havzası'nın kendi içinde ayrı bir kıymetlendirilmesi, değerlendirilmesi söz konusu. Ayrı imkanları bize sunuyor. Bu kadar yüksekteki göl kenarındaki bu havzada imkanlar çok daha farklı oluyor. Bu imkanlar ve fırsatlar nedir, ne olacaktır, ne sunuyor, burada yaşayan insanlarımız bunlardan yararlanmak durumunda. Ancak idareciler olarak bizler de bu fırsatlardan yararlanmaları konusunda burada yaşayan insanlarımızın ufkunu açmamız gerekiyor. Bu toplantı aslında böyle bir amaca hizmet etmek için tertip edildi. Burada bir kalkınma modeli sayın vekilimizin de talimatlarıyla oluşturmaya çalışacağız. İnşallah bu toplantının sonunda gölünü, tarihi ve doğal varlıklarını koruyarak kullanan saniyede, turizmde, tarımda, marka değerler üretebilen ve kolay ulaşılabilen bir havzanın kalkınma modelini oluşturmada ciddi bir adım atacağız" dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, konuşmasında, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu'na Beyşehir Kaymakamlığı himayesinde böyle bir toplantıyı organize ettiği için teşekkür etti. Başkan Özaltun, Milletvekili Babaoğlu'nun Konya için söylediği "Yeni Marmara" sözüne dikkat çekerek, "Tabi biz Yeni Marmara'nın temellerini Konya kanadında gelişmelerini dört gözle izliyoruz" dedi.

Daha önce söyledikleri gibi üçlü saç ayağını kurarak Beyşehir'e hizmet etmeye devam ettiklerini belirten Özaltun, göreve başlayalı henüz iki yıl olmamasına rağmen geriye dönüp baktıklarında yüzlerce hizmet ve projeyi sayabileceklerini kaydetti. Bundan mutlu olduklarını, gurur duyduklarını belirten Özaltun, "İnşallah Beyşehir'le birlikte ülkemiz de hak ettiği yere, 2023 hedeflerine güçlü bir şekilde ulaşacaktır diye umut ediyorum" diye konuştu.

"AMACIMIZ SORUN ÇÖZMEK, VATANDAŞIMIZIN TALEPLERİNE CEVAP VERMEK"

Konuşmaların ardından toplantı AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu'nun moderatörlüğünde devam etti. Toplantıda, ilçelerin mahalle muhtarları Konya'daki yatırımcı kurumların bölge ve il müdürlerine yaşadıkları ve görev yaptıkları yerleşim merkezleri ile ilgili istek ve taleplerini sıraladı.

Babaoğlu, toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, milletvekilliğinin halkı temsil etme görevi olduğunu belirterek, Sadece seçim dönemlerinde değil, seçim sonrasında da halkla ve milletle sürekli beraber olduklarını söyledi. Bu kapsamda sahada olmaya, karış karış, tekrar tekrar bölgeye ve mahallelere gitmeye özen gösterdiklerini aktaran Babaoğlu, "Bu kapsamda ilk grup olarak, AK Parti İl Başkan yardımcılarımız, yönetimimiz, yine ilçe başkanlığımızla beraber Beyşehir, Seydişehir, Derebucak, Hüyük ve Derbent ilçelerimizi kapsayan bu Beyşehir Gölü havzasında bulunan muhtarlarımızla, kaymakamlarımızın öncülüğünde onların organizasyonunda hep beraber çalışma programı düzenledik" dedi.

Babaoğlu, konuşmasının devamında, "Muhtarlarımızın ve mahalle temsilcilerimizin taleplerini, isteklerini sorunlarını dinledik, çözebildiğimizi anında çözmeye çalıştık. Diğerlerini de not ettik. Onun dışında ki talepleri de alıp gerekli milletvekillerimize iletiyoruz. Amacımız, sorun çözmek, vatandaşımızın taleplerine cevap vermek. Çünkü biz halkın partisiyiz. Bu manada sahada olmaya özen gösteriyoruz. Bunun için buradayız. Bu çalışmayı önümüzdeki haftalarda Seydişehir merkezli olarak Bozkır, Yalıhüyük, Ahırlı ve Seydişehir olarak inşallah Seydişehir'de tekrar edeceğiz. Çok faydalı oluyor. Muhtarlarımız, mahalle temsilcilerimiz kendi mahallerine ait talepleri en temel düzeyde bize iletiyorlar. Biz bunları iletiyoruz. Faydalı bir çalışma oluyor tabi bunlara devam edeceğiz. Tabi bu arada Beyşehir'in ve göl havzasının ana konularını tartışma fırsatı oluyor. Burada KOP İdaremiz ve Mevlana Kalkınma Ajansımız var. Onlar bu bölgenin kalkınmasına daha genel bakabiliyorlar. Daha makro bir bakış açısı ortaya koyabiliyorlar. Onlar da bu analizlerin neticesinde hangi destek programları yeni programlar yapılacak yine aynı şekilde yoldur, gazdır, sağlık işlemleridir, belediye hizmetleridir bununla ilgili konularda da talepleri alıyoruz cevap vermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Beyşehir’de Havza Kalkınma İstişarete Toplantısı

Beyşehir’de Havza Kalkınma İstişarete Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim