• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Beyşehir’de Çöp Konteyneri Uygulaması Yaygınlaşıyor

Beyşehir’de Çöp Konteyneri Uygulaması Yaygınlaşıyor
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, TOKİ konutlarının bulunduğu Avşar Mahallesi'nde bir süre önce pilot uygulama olarak hayata geçirilen yeraltı çöp konteyneri...

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, TOKİ konutlarının bulunduğu Avşar Mahallesi'nde bir süre önce pilot uygulama olarak hayata geçirilen yeraltı çöp konteyneri sistemi, ilçe merkezinin değişik noktalarında da yaygınlaştırılıyor.

Beyşehir Belediyesi'nin başlattığı çalışma ile ilçe merkezinde çöp konteynerleri artık yerin altına inmeye başlarken, sistemin yaygınlaşması ile birlikte etrafa kötü kokuların yayılması ve görüntü kirliliği gibi sorunlar da tarihe karışacak.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir'de ilk pilot uygulamanın başladığı Avşar Mahallesi'nin ardından çarşı merkezinde de yeraltı çöp konteyneri sistemine geçmeye başladıklarını söyledi. Çarşı merkezinde ilk uygulamanın yeni düzenleme çalışmaları yapılan Şadırvan bölgesinde başladığını belirten Özaltun, zaman içerisinde değişik mahalle ve noktalarda da çöp konteynerlerinin yeraltına inmeye başlayacağını kaydetti.

Yeraltı çöp konteyneri sistemi ile ilgili de bilgiler veren Özaltun, "Bu sistemde çöpünüzü attığınız zaman, üzerindeki kapağını kapattıktan sonra çevresinde kötü koku oluşmuyor. Beyşehir'de oluşturulan yeraltı çöp konteyneri sistemi, Beyşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek tamamen kendi kademelerimizde yapıldı. Daha temiz bir Beyşehir için tüm çöp konteynerlerimizi ilçemiz merkezinde aşama aşama yeraltına indireceğiz. Dolayısıyla oluşabilecek çevresel fiziki görüntü ortadan kalkarken, pis kokulardan da Beyşehir'imizi arındırmış olacağız. Çöp toplama aracımızın hidrolik hortumunun da kullanılmasıyla sistemimiz çalışıyor. Asansör sistemiyle yeraltına inip kaldırılmak suretiyle uygulama gerçekleşiyor. Biz hep şunu söyledik; hedefimiz bir Selçuklu, Karatay ve Meram olabilmek. Dolayısıyla, Konya'da, bu üç ilçenin haricinde yeraltı çöp konteyner sistemine geçen ilk ilçe Belediyesi de Allah'ın izniyle biz olduk. Türkiye'de kendi sistemini üreten Beyşehir Belediyesi ile bir başka belediye daha var. Biz de bu konuda ilklerden, öncülerden olduk. Bu sistemi diğer kullanan belediyeler dışarıdan sistemi hazır getiriyor ve montajlıyor. Biz ise kendi kademelerimizde yapıyoruz. Farkımız bu" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim