• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Beyşehir Gölü Kıyıları Eski Temiz Günlerine Geri Dönüyor

Beyşehir Gölü Kıyıları Eski Temiz Günlerine Geri Dönüyor
Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü kıyıları, özlem duyulan çok uzun yıllar önceki eski temiz günlerine tekrar dönüyor.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü kıyıları, özlem duyulan çok uzun yıllar önceki eski temiz günlerine tekrar dönüyor.

Beyşehir Gölü kıyılarındaki sazlık kesimlerde Beyşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 1,5 ay önce başlatılan temizlik çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından sazlıkların yoğun olarak bulunduğu kıyı kesimlerinde başlatılan temizlik çalışmalarına yaklaşık 85 personel katılıyor. İnsan gücüyle ve balıkçı teknelerinden de istifade edilerek sürdürülen çalışmalara Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Beyşehir'e gönderilen bir amfibik su taşıtı da destek veriyor. Su taşıtının göl sularına girerek hasat ettiği istenmeyen sucul ot, bitki, saz ve kamışlardan oluşan habitat, toplandığı kıyılarda çalışmalara katılan belediye personeli tarafından yüklendiği traktörler aracılığıyla ilçe dışına çıkarılıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir halkından gelen yoğun talepler üzerine ilçe belediyesi olarak başlattıkları göl kıyısındaki uzun soluklu temizlik çalışmasının meyvesini almaya başladıklarını söyledi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Beyşehir'e gönderilen amfibik su taşıtının da dahil olmasıyla çalışmaların büyük hız kazandığını dile getiren Özaltun, su taşıtının ilçeye kazandırılması noktasında AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş'a teşekkür ederek, "Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu ve Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanımız Nurullah Osmanlı ile birlikte bir süre önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzü birlikte ziyaret ederek bu son teknoloji ürünü su taşıtının ilçemize gönderilmesi konusunda talepte bulunmuştuk. Bu talebimiz yerine geldi ve çalışmalar daha da hız kazandı" dedi.

"GÜNDE 10 KAMYON İSTENMEYEN SUCUL BİTKİ GÖLDEN TEMİZLENİYOR"

Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı'nın konuşlu olduğu bulunduğu burun ile Sevgi Adası arasındaki sahil kesiminin yürütülen çalışmalarla tamamen istenmeyen sucul bitkilerden temizlendiğini belirten Özaltun, ardından çalışmaların İçerişehir Mahallesi kıyıları ile Öğretmenevi önündeki kıyı kesimlerde devam ettirildiğini söyledi. Özaltun, yürütülen çalışmalarla birlikte Beyşehir Gölü sahilinin uzun yıllar önceki gibi pırıl pırıl güzel görünümüne yeniden kavuşmaya başladığını söyledi.

Belediye ekiplerinin yürütülen çalışmalar kapsamında 500 kamyon dolusu istenmeyen sucul ot, bitki ve sazları topladığını ve ilçe dışına çıkardığını belirten Özaltun, "Günde ortalama 10 kamyon dolusu istenmeyen sucul bitki göl sularından temizleniyor. Bu temizlik çalışmaları yürütülürken göl kıyılarında sazlıkların arasından birçok atık malzeme de çıkarılıyor. Cam ve pet şişeler, lastik, metal ve ayakkabı, çizme gibi atık giyim malzemeleri gibi akla gelebilecek her türlü atık eşyalar da bu çalışmalar esnasında toplanırken, bölgede geniş kapsamlı köklü bir temizlik de sergilenmiş oluyor. Hatta uzun süre önce battığı tahmin edilen çürük bir balıkçı teknesinin de personelimiz tarafından kamışlar arasındaki su altı derinliklerinde tespit edilmesinin ardından göl sularından traktör vasıtasıyla çekilerek çıkarıldığına tanıklık ettik" dedi.

Ekiplerin kar, soğuk, kış şartları olmasına rağmen sahil kesiminde cansiperane bir çalışma örneği sergilediğini de belirten Başkan Özaltun, "Daha temiz bir göl kıyısına sahip olabilmemiz açısından böyle bir çalışmayı vatandaşlarımızdan da gelen talepler doğrultusunda sürdürüyoruz. Bu konuda gelinen aşama da görülünce, vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bu temizlik çalışmalarının diğer kesimlerde de devam etmesi isteniliyor. Belediye olarak, hava şartları müsaade ettiği sürece kıyılardaki bu çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Beyşehir Gölü Kıyıları Eski Temiz Günlerine Geri Dönüyor

Beyşehir Gölü Kıyıları Eski Temiz Günlerine Geri Dönüyor

Beyşehir Gölü Kıyıları Eski Temiz Günlerine Geri Dönüyor

Beyşehir Gölü Kıyıları Eski Temiz Günlerine Geri Dönüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim