• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Beyşehir Belediyesi De EXPO 2016 Antalya’da Yerini Aldı

Beyşehir Belediyesi De EXPO 2016 Antalya’da Yerini Aldı
Antalya'da açılan EXPO 2016'da Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi de yerini aldı.

Antalya'da açılan EXPO 2016'da Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi de yerini aldı.

23 Nisan'dan itibaren kapılarını açan EXPO 2016'da stand oluşturan Konya'nın tek ilçe belediyesi Beyşehir Belediyesi oldu. EXPO 2016 ve stand açılış programına Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol da katıldı. Beyşehir Belediyesi'nin kapalı alandaki standı, yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçinin akınına uğradı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindeki heyet de Beyşehir Belediyesi'nin standını ziyaret etti. Başkan Murat Özaltun, alanda kurulan sultan mahfilinin üzerinde Başkan Ahmet Çakır ve beraberindekileri ağırlarken, açtıkları stand hakkında bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Antalya EXPO 2016'nın Türkiye'nin ilk EXPO'su olduğunu belirtirken, Beyşehir Belediyesi'nin de ilklerin öncüsü olan bir belediye olarak Antalya EXPO'da yer aldığını söyledi. Özaltun, "Beyşehir Belediyesi olarak ilk defa uzun soluklu bir fuarda yer alacağız. Fuarda yaklaşık 50-55 ülke yer alıyor ve bizim amacımız da gelecek bu 8-10 milyon yerli ve yabancı misafire ilçemizi tanıtabilmek olacak. EXPO 2016'nın teması çocuk ve bitki. Biz de Beyşehir Belediyesi olarak yeşili, doğayı sevdirmenin yanısıra bölgemizin zengin kültürel, sanat ve tarihi yönlerini de burada ortaya koyabilmek ve ziyaretçilerimize anlatabilmek istiyoruz. Gelecek ziyaretçilere ilçemizin doğal güzelliklerini, tarihini, sanayisini, coğrafi güzelliklerini tanıtarak buraya gelen insanları bölgemize de çekmeyi hedefliyoruz. Özellikle, buradaki hedef kitlemiz yabancı ziyaretçilerimiz olacak" dedi.

EXPO 2016'da Beyşehir Belediyesi'nin bir başka benzeri olmayan standının kurulan sultan mahfili ve üzerinde sergilenen yöresel eşyalarıyla çok ilgi ve dikkat çektiğini de aktaran Özaltun, "Beyşehir ve yöresini tanıtan yeni bir broşür çalışması yaptık. Bu broşürleri ziyaretçilere burada takdim ederken, Beyşehir ve gölünün, yörenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin drone ile gökyüzünden yapılan çekimleri bir televizyon ekranı aracılığıyla ziyaretçilere izlettiriliyor. Tarihi Eşrefoğlu Camimiz ve Taşköprümüzün de buradaki tanıtımı için önümüzdeki günlerde yaptırdığımız minyatür çalışmaları da sergilemeye başlayacağız. Yine, buradaki standımızda çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilen ebru sanatı çalışmaları da çocuklarımızın yoğun ilgisini çekiyor. Ayrıca, burada ilçemizin ünlü çıtır tarhanası ile Beyşehir'de yetişen endemik bitkileri de tanıtılıyor.İnşallah Beyşehir adına kazanımları çok fazla olacak bir fuar beklentimiz var"

Beyşehir Belediyesi standında Görsel Sanatlar Öğretmeni Muammer Hanozlığlu ebru sanatını ziyaretçi çocuklara anlatırken, Beyşehir Esence Ortaokulu Müdürü Metin Yılmaz da standda tanıtım çalışmalarına eşlik etti.

Beyşehir Belediyesi De EXPO 2016 Antalya’da Yerini Aldı

Beyşehir Belediyesi De EXPO 2016 Antalya’da Yerini Aldı

Beyşehir Belediyesi De EXPO 2016 Antalya’da Yerini Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim