• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Beyoğlu’nda Operasyonlara Karşı ’Barış Halkası’

Beyoğlu’nda Operasyonlara Karşı ’Barış Halkası’
Terör örgütü PKK'ya yönelik doğu ve güneydoğuda yürütülen operasyonlarla ilgili Beyoğlu Tünel'de "barış halkası" oluşturuldu.

Terör örgütü PKK'ya yönelik doğu ve güneydoğuda yürütülen operasyonlarla ilgili Beyoğlu Tünel'de "barış halkası" oluşturuldu. Sivil toplum örgütleri, silahların karşılıklı olarak susmasını ve müzakerelerin yeniden başlamasını istedi.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM-DER) ile Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (KÜRESEL-BAK) üyeleri, ülkenin doğu ve güneydoğusunda yaşanan terör olaylarına karşı güvenlik kuvvetlerinin operasyonlarını protesto etti. PKK'ya karşı yürütülen operasyonların son bulması ve yeniden müzakere sürecinin başlaması talebiyle Beyoğlu Tünel Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 kişi, "barış zinciri" oluşturup düdük çalarak taleplerini dile getirdi.

Polis kuvvetlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, grup adına ortak basın açıklamasını MAZLUM- DER Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Betül Demir yaptı.

Barış ve müzakere sürecinin yeniden başlamasını isteyen Fatma Betül Demir, "Şimdi ne yazık ki yine analar ağlıyor ve yaralarımız değil kapanmak, giderek daha da açılıyor. Öldürerek elde edilen sonuç hiçbir zaman kazanılmış olmayacak. Böyle bir sonuç Türkiye toplumunun sadece travmalarını derinleştirecek ve geleceğe dönük kin ve nefret tohumlarını besleyecektir. Bu yüzden biz ısrarla öldürmek çare değil diyoruz" şeklinde konuştu.

Silahların susup, müzakerelerin yeniden başlaması gerektiğine vurgu yapan Demir, sözlerini şöyle noktaladı:

"Çok daha huzurlu ve kardeşçe yaşayacak bir Türkiye için yarına umutla bakmak ve artık geleceğimizi korkusuzca kazanabilmek için bir an evvel silahlar sussun, müzakereler yeniden başlasın diyoruz."

Yapılan ortak basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Beyoğlu’nda Operasyonlara Karşı ’Barış Halkası’

Beyoğlu’nda Operasyonlara Karşı ’Barış Halkası’

Beyoğlu’nda Operasyonlara Karşı ’Barış Halkası’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim