• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Beyoğlu’nda minikler 23 Nisan’ı Çinli yaşıtlarıyla kutladı

Beyoğlu’nda minikler 23 Nisan’ı Çinli yaşıtlarıyla kutladı
Beyoğlu'nda minikler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Çinli yaşıtlarıyla birlikte kutladı.

Beyoğlu'nda minikler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Çinli yaşıtlarıyla birlikte kutladı. Rengarenk giyinen minikler ellerinde Türk bayraklarıyla önce kortej yürüyüşü yaptı ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak 23 Nisan coşkusunu hep birlikte yaşadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Beyoğlu'nda yaklaşık 550 anaokulu öğrencisi, aileleri ve Beyoğlu Belediyesinin Çin'deki kardeş belediyesi Chengdu'dan gelen 20 öğrencinin katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. İstiklal Caddesi'nden başlayan ve ilerledikçe çevredeki vatandaşların katılımıyla büyüyen yürüyüşte öğrencilere Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da eşlik etti. Yürüyüşte rengarenk giyinen minikler ellerinde Türk bayraklarıyla 23 Nisan'ı coşkuyla kutladı. Animatörlerin de eşlik ettiği yürüyüş İstiklal Caddesi'nde renkli görüntüler oluştururken caddedeki birçok turist o anları cep telefonlarıyla kaydetti. Etkinlikler kapsamında yürüyüş sonunda çocuklar, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı, Çinli yaşıtlarıyla birlikte fotoğraflar çekildi. Ardından Taksim Meydanı'nda kurulan sahnede TRT Çocuk Çok Sesli korosu, dans gösterileri ve şarkılarla eşliğinde doyasıya eğlenen çocuklar 23 Nisan coşkusunu yaşadı.

"Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum"

Çocukların mutlu, huzurlu olduğu bir dünyada herkesin mutluluk içinde yaşayabileceğini ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle buradayız. Çocuklarımıza bu bayramın varlığını daha çok hissettirebilmek, kıymetli olduklarını anlattırabilmek için birçok etkinlik yapıyoruz. Bu bazen sportif, bazen kültürel etkinlik oluyor ama İstiklal Caddesi'nde özellikle anaokulu çocuklarımızla olmak ayrı bir heyecan. Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Bir geleneğimiz dünyanın dört bir yanında ülkemize çocuklar geliyor bu sene bizim hissemize Çin düştü onlara da hoş geldin diyoruz" ifadelerini kullandı.

"Çinli çocuklar geldi onları gördük çok mutlu olduk"

Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan İskender Calayır, "Arkadaşlarımla çok mutlu vakitler geçiriyorum. Çinli çocuklar geldi onları gördük çok mutlu olduk. Onlar da Türk gibi bizim yanımıza geldi, tanıştık" diye konuştu.

"Çinli çocuklar da burada çok iyi"

Etkinliklerde Çinli çocuklarla bir araya geldiği için çok mutlu olduğunu belirten Ege Çam, "Mutluyuz arkadaşımızla, Çinli çocuklar da burada çok iyi, onlarla da arkadaşız eğleniyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim