• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Beyoğlu’nda Dev Satranç Turnuvası

Beyoğlu’nda Dev Satranç Turnuvası
Beyoğlu Belediyesi'nin çocuklar ve gençlerde zihinsel ve fiziksel aktivitelerin yanı sıra olumlu rekabet duygusu oluşturmak amacıyla düzenlediği "Okullararası...

Beyoğlu Belediyesi'nin çocuklar ve gençlerde zihinsel ve fiziksel aktivitelerin yanı sıra olumlu rekabet duygusu oluşturmak amacıyla düzenlediği "Okullararası Satranç Turnuvası" kapsamında 400 öğrenci dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Başkan Demircan, alın teri kadar akıl terinin de önemli olduğunu belirterek, "Çocukları daha fazla bu işe katmanın yollarına bakacağız" dedi.

Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği işbirliği ile Kasımpaşa Spor Tesisleri'nde "Okullar Arası Satranç Turnuvası" düzenlendi. Turnuvaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, turnuvaya katılan okulların müdürleri, öğretmenleri ve yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Beyoğlu'nda ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören 400'e yakın öğrencinin katıldığı ve saat 10.00'da başlayan turnuva, 18.00'a kadar sürecek. 5 farklı kategoride yapılan turnuvada öğrenciler kıyasıya yarıştı.

Çocuklar ve gençlerde zihinsel ve fiziksel aktivitelerin yanı sıra olumlu rekabet duygusu oluşturmak ve sağlıklı gelişimlerine destek vermek amacıyla düzenlenen turnuvaya, ilçedeki öğrenciler katıldı. Başkan Demircan da çocukları ilgiyle izledi.

"ÇOCUKLARI DAHA FAZLA BU İŞE KATMANIN YOLLARINA BAKACAĞIZ"

Turnuva hakkında açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Zaten siyasetçi ve belediye başkanı olarak temel hedefimiz gelecektir. Geleceği tasarlamak, kurgulamak ve her şeyiyle elbette insanıyla, genciyle çocuğuyla geleceğe hazırlamaktır. Spor önemli ama spor kadar zihinsel sporlar da önemlidir. Bu bir zeka oyunudur, çocuklarımızla ilgili Beyoğlu Belediyesi olarak birçok alanda biz faaliyet gösteriyoruz. Ancak bu satranç turnuvası bize en çok heyecan veren etkinliklerden biridir. Zira çocuklar akıllarını yarıştırıyorlar. Zaten alın teri kadar akıl terinin de önemli olduğu bir dünyadayız. Bunlar da bu işe çok alışıklar. Çünkü bilgisayar üzerinden zihinlerini ve hızı geliştirmeyi, çalıştırmayı biliyorlar. Bu satranca ilgi duyduklarını da düşünüyorum. İnşallah bunu biraz daha açık alanlara taşıyarak, çocukları daha fazla bu işe katmanın yollarına bakacağız" dedi.

Turnuvaya katılan öğrenciler ise, "İlk defa böyle bir etkinliğe katılıyoruz. Arkadaşlarımızla yarışmak çok güzel bir duygu, etkinliğin tekrarlanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Turnuva sonucunda toplamda 5 kategoride yarışan öğrencilerden ilk 3'e girene tablet bilgisayar, 4., 5. ve 6'ncıya ise satranç takımı ile turnuvaya katılan tüm öğrencilere katılım madalyası verilecek.

Beyoğlu’nda Dev Satranç Turnuvası

Beyoğlu’nda Dev Satranç Turnuvası

Beyoğlu’nda Dev Satranç Turnuvası

Beyoğlu’nda Dev Satranç Turnuvası

Beyoğlu’nda Dev Satranç Turnuvası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim