• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Beyoğlu’nda Çocuklara Tasarruf Alışkanlığı Öğretiliyor

Beyoğlu’nda Çocuklara Tasarruf Alışkanlığı Öğretiliyor
Beyoğlu Belediyesi, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği ( FODER) işbirliği ile öğrencilere finansal okuryazarlığa ilişkin farkındalığı arttırmak...

Beyoğlu Belediyesi, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği ( FODER) işbirliği ile öğrencilere finansal okuryazarlığa ilişkin farkındalığı arttırmak amacıyla Turabibaba Kütüphanesi'nde kapsamlı bir eğitim düzenledi. Eğitimi veren FODER Genel Sekreteri Yasemin Demirdağ, "Önemli olan çocuklarımıza tasarruf alışkanlığını kazandırmamız" diye konuştu.

Beyoğlu Belediyesi öğrencileri geleceğe hazırlamak adına çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Her yıl Mart ayının ikinci haftası kutlanan Küresel Para Haftası'nı da amacına uygun değerlendiren Beyoğlu Belediyesi, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği işbirliği ile Turabibab Kütüphanesi'nde çocuklara finansal okuryazarlık eğitimi verdi. Cezayirli Gazi Hasan Paşa 4'üncü sınıf öğrencilerine finansal okuryazarlığa ilişkin farkındalığı arttırmak amacıyla verilen eğitime konuşmacı olarak Finansal Okur- Yazarlık ve Erişim Derneği Genel Sekreteri Yasemin Demirdağ katıldı. Eğitimde öğrencilere bütçe, para kullanma, gereksiz para harcamama, birikim ve tasarruf konuları anlatıldı.

"ÇOCUKLARA TASARRUF ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği Genel Sekreteri Yasemin Demirdağ, küresel para haftası etkinlikleri kapsamında çocuklara eğitim verdiklerini belirterek, "Çok akıllı ve ilgili çocuklardı, Biz bu hafta içerisinde çocuklarımıza bütçe, para kullanma, 10 saniye kuralı gereksiz para harcamama, birikim, tasarruf ve mutlaka 3 kumbarayla hayatı yaşamayı öğrenmelerini istiyoruz. Bu konuyla alakalı da eğitimler verdik kendilerine. Çocukların bir çoğu kredi kartıyla bilgiliydi ama yeterli değildi. Burada önemli olan tasarruf alışkanlığını kazandırmamız" diye konuştu.

"BEYOĞLU BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK"

Bu sene küresel para haftasının ana temasının akıllı tasarruf olduğunu kaydederek, "O nedenle tasarrufa herkesin yönelmesini istiyoruz. Türkiye'nin genel tasarruf alışkanlığı yüzde 13.6 civarında. Bunun daha fazla artması lazım. Biz birçok kurum ve kuruluşla işbirliği için başvuruda bulunduk. Belediyeler içerisinde sadece Beyoğlu Belediye'si bize çok olumlu dönüşlerle geldi. Sayın Başkan Ahmet Misbah Demircan'a teşekkür ederiz. Her gün burada eğitim salonunda bize öğrencileri getirdiler ve biz eğitimleri verdik. İşbirliğimiz devam edecek diye düşünüyorum" dedi.

"PARAYI TASARRUFLU KULLANMAYI ÖĞRENDİK"

Öğrencilerden Elif Aslı Kara, parayı tasarruflu kullanmayı öğrendiklerini belirterek, "Parayı 3 ayrı kumbaraya atmayı öğrendik. Birikim kumbarasına, paylaşım kumbarasına ve harcama kumbarasına atmayı öğrendik. Kredi kartı konusunda da bilgi edindiklerini söyleyen Kara, "Kredi kartında içinde bir limiti olduğunu, kredi kartında içindeki parayla alışverişi yaptığımızda o parayı bankaya ödememiz gerektiğini öğrendim" dedi.

"ÖĞRENDİKLERİMİ ANNE VE BABAMA DA ANLATACAĞIM"

Ravza Özen ise, "Bugün burada bütçeyi öğrendim. Parayı nasıl sarf edeceğimi öğrendim daha tutumlu olmamız gerektiğini öğrendim. Bütçenin gelir ve giderle alakalı bir şey olduğu söyleyen Özen, Ben de bundan sonra bütçeye dikkat edeceğim ve burada öğrendiklerimi evde anne ve babama anlatacağım" diye konuştu.

Nurşen Bayram, "Tasarrufu öğrendik tasarruflu olmamız gerekiyor zaten biz tasarrufluyuz sürekli tasarruf yapıyoruz. Bu yüzden de başka şeyleri elde edebiliyoruz" dedi.

Beyoğlu’nda Çocuklara Tasarruf Alışkanlığı Öğretiliyor

Beyoğlu’nda Çocuklara Tasarruf Alışkanlığı Öğretiliyor

Beyoğlu’nda Çocuklara Tasarruf Alışkanlığı Öğretiliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim