• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Beyoğlu’nda ‘Başka Çernobil olmasın’ eylemi

Beyoğlu’nda ‘Başka Çernobil olmasın’ eylemi
Beyoğlu'nda, Çernobil benzeri felaketlerin yaşanmaması için eylem yapıldı.

Beyoğlu'nda, Çernobil benzeri felaketlerin yaşanmaması için eylem yapıldı. Basın açıklamasında nükleer santrallerin yeni jenerasyon teknolojilerine uygun ve azami tedbirler alınarak yapılması gerektiği vurgulandı.

Trabzon Dernekler Federasyonu üyeleri, Çernobil felaketinin 30. yıl dönümü sebebiyle saat 19.30'da Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı. "Dün Çernobil, bugün Fukushima, yarın Metsamor olmasın" yazılı pankart açan grup, "Çernobil'e inat yaşasın hayat" ve "Çernobil unutulmasın, yeni Çernobiller olmasın" dövizleri taşıdı. Grup adına basın açıklamasını Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir okudu.

Demir, Çernobil felaketini unutturmamak ve oluşabilecek yeni nükleer tehlikelere karşı halkın ve yöneticilerin dikkatini çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Çernobil felaketi sonrası Karadeniz Bölgesi'ndeki birçok kişinin kanser hastalığından hayatını kaybettiğini dile getiren Demir, herkesin nükleer felaketlere karşı duyarlı olması için çaba harcadıklarını belirtti. Demir, günümüzde radyasyon ve nükleer tehlikelerin halk sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini ifade etti. Eski doğu bloğu ülkelerinde eski teknoloji ile yapılmış çok sayıda nükleer santral bulunduğunu hatırlatan Demir, bunların Türkiye için de büyük risk oluşturduğunu vurguladı. Demir, komşu ülkelerde olabilecek muhtemel kazalar sonrası Türkiye'de yaşayanların en az şekilde etkilenmesi için yetkililerin gerekli tedbirleri alması gerektiğini kaydetti. Nükleer enerjiye karşı olmadıklarını açıklayan Mustafa Demir, yapılacak nükleer santrallerde yeni nesil nükleer santral teknolojileri kullanılmasının yanında gerekli güvenlik önlemlerinin de azami oranda alınması gerektiğini ifade etti.

Açıklamanın ardından Çernobil felaketinin yıl dönümü dolayısıyla Galatasaray Meydanı'na siyah çelenk bırakıldı. Eylemciler, açıklamanın ardından meydandan ayrıldı.

Cihan

Beyoğlu’nda ‘Başka Çernobil olmasın’ eylemi

Beyoğlu’nda ‘Başka Çernobil olmasın’ eylemi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim