• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Beyoğlu Kitap Okuyor

Beyoğlu Kitap Okuyor
Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi, yurt genelinde düzenlenen "81 İlde Kitap Okuyoruz" etkinliği kapsamında "Beyoğlu Okuyor" etkinliği gerçekleştirdi.

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi, yurt genelinde düzenlenen "81 İlde Kitap Okuyoruz" etkinliği kapsamında "Beyoğlu Okuyor" etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte, çok sayıda öğrenci, ailesi ve öğretmenleri ile birlikte kitap okuyarak keyifli dakikalar geçirdi.

Beyoğlu Belediyesi, öğrencilere okuma alışkanlığını aşılamak ve kütüphaneleri sevdirmek için etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi, yurt genelinde Türkiye Kütüphaneciler Derneği tarafından düzenlenen "81 İlde Kitap Okuyoruz'etkinliği kapsamında, kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Turabibaba Kütüphanesi'nin okuma salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Cezayirli Gazi Hasan Paşa İlköğretim Okulu ve Kasımpaşa İmam Hatip Ortaokullarından çok sayıda öğrenci, öğretmenleri ve velileri ile birlikte, en sevdiği kitapları kütüphanede okumanın keyfini yaşadılar.

"TURABİBABA KÜTÜPHANESİ'NİN HER İMKANINI KULLANIYORUZ"

Cezayirli Gazi Hasan Paşa İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğretmeni Damla Salara, "Bizim okulumuzun konumu kütüphaneye çok yakın olduğundan dolayı biz kütüphaneyi çok sık kullanıyoruz. Bu hafta "Kütüphane Haftası" olmasından sebep böyle etkinlik yapılmasından dolayı gerçekten çok mutluyuz. Biz zaten her pazartesi kitap okuma saatinde öğrencilerimizi buraya getiriyoruz. Burada bir saat kitap okuma yapıyoruz ve daha sonra okulumuza geçiyoruz. Sınıf ortamında değil de kütüphane ortamında kitap okumanın daha eğlenceli, daha zevkli olduğunu çocuklara hissettirmek istiyoruz. Çocuklar gerçekten kitap okumayı seviyor ve Turabibaba Kütüphanesi'nin birçok etkinliğinden faydalanıyorlar. Bu konuda ben belediyemize de kütüphane çalışanlarına da kütüphanenin kapalı olduğu Pazartesi günleri bize kapılarını açtığı için teşekkür ediyorum. Kütüphaneye gelmeyi seviyoruz. Ben de onlarla beraber burada kitap okuyorum. Kütüphanede güzel vakit geçiriyoruz" dedi.

"KÜTÜPHANEYE BİLGİ EDİNMEK İÇİN GELİYORUZ"

Kasımpaşa İmam Hatip Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Muhammet Emin Öz, "Kitap okumayı ve bu kütüphaneyi çok seviyorum. Merak ettiğimiz bilgileri buradan öğreniyoruz. Bazı ödevlerimiz oluyor, onları da buradan öğreniyoruz. Kütüphaneye eğlenmek, bilgi edinmek için geliyoruz" dedi.

"KİTAP OKUMAYI ÇOK SEVİYORUM"

Kasımpaşa İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Azra Nur Akalan ise, "Kitap okumayı çok seviyorum. Daha çok 12 ve 13 yaş grubu için yazılmış eğlenceli kitapları seviyorum. Kütüphane denilince aklıma çok fazla kitap geliyor. Eğlence, aktivite ve bilgi edinme yerleri geliyor. Turabibaba Kütüphanesi'ne tiyatrolar olunca ve yazarlar gelince özellikle geliyorum" diye konuştu.

Beyoğlu Kitap Okuyor

Beyoğlu Kitap Okuyor

Beyoğlu Kitap Okuyor

Beyoğlu Kitap Okuyor

Beyoğlu Kitap Okuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim