• BIST 9530.47
  • Altın 2472.847
  • Dolar 32.429
  • Euro 34.8442
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Beylikova’ya Yatırım Yapan Kazanacak

Beylikova’ya Yatırım Yapan Kazanacak
Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Tanıtım Toplantısı'nda, Beylikova'ya yatırım yapacak olan müteşebbislerin kazanımları...

Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Tanıtım Toplantısı'nda, Beylikova'ya yatırım yapacak olan müteşebbislerin kazanımları anlatıldı.

Eskişehir Valiliği'nde yapılan toplantıya; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş M. Özaydemir ve davetliler katıldı. Toplantıda, Beylikova ilçesine yapılacak olan yatırımlar ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Bu kapsamda Beylikova Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde kalacak işletmelere yüzde 50 arsa hibe desteği başta olmak üzere; canlı hayvan ve karkas et ihracat ve ihracat yetkisi, arsa tahsisi yapılan işletmelere 5 yıl süre ile emlak vergisi muafiyeti, işletmelere alınacak makine ve ekipmanlarda Katma Değer Vergisi (KDV) muafiyeti, işletmelerde çalışacak personel için 3 yıl süreyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) muafiyeti, gibi daha bir çok avantajlar sağlanacak.

"YÜREKTEN İNANIYORUM"

Toplantıda konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi tarım reformlarıyla da sevindirici gelişmelerin yaşandığı bir sürecin içerisinde olduğunu belirtti. Hayvancılık alanında maliyetlerin düşürülmesi için çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Vali Tuna, "2023 vizyonumuza doğru ilerleyen ülkemizde, son zamanlarda hayvancılık alanında gerek fiziki çevrenin iyileştirilmesi ve gerekse de maliyetlerin düşürülmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından; Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgeleri kurulması çalışmaları devam etmektedir. Bu kapsamda ülkemizdeki 5 Sanayi Bölgesi'nden biri olan Eskişehir-Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin başarılı çalışmalara imza atacağına yürekten inanıyorum" dedi.

"BESİCİLER VE ÇİFTÇİLER ETKİN BİR KONUMA GELECEK"

Vali Tuna, Eskişehir Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması ile Beylikova'nın hayvancılık potansiyelinin şüphesiz canlanacağını söyledi. Orta ve büyük ölçekli işletmelerin artmasını beklediklerini ifade eden Vali Tuna, "Küçük ölçekli işletmelerde uygulanamayan mekanizasyon ve modern üretim teknikleri sayesinde kontrollü, kaliteli ve güvenli tarım ürünleri; rekabet gücünü artıracak, ticaret avantajı sağlayacaktır. Kümelenme sayesinde problemleri anlama ve çözmede yetiştiriciler arasında işbirliği sağlanacak ve hayvancılık politikalarının belirlenmesinde besiciler ve çiftçiler etkin bir konuma geleceklerdir. Organize Besi Bölgesi Beylikova'nın ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlayacak, böylelikle ilçedeki potansiyelin modern besicilik anlayışıyla ekonomiye kazandırılması sağlanacaktır. Kurulacak tesisler ile hayvansal ve bitkisel atıklar çevreye zarar vermeden bertaraf edilecek, biyogaz ve elektrik üretimi sayesinde atıklar ekonomiye kazandırılacaktır. Bütün bunların yanı sıra Organize Besi Bölgesi ve yan projeler, istihdam bakımından önemli bir yatırımdır" şeklinde konuştu.

Beylikova’ya Yatırım Yapan Kazanacak

Beylikova’ya Yatırım Yapan Kazanacak

Beylikova’ya Yatırım Yapan Kazanacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim