• BIST 9714.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Beylikova OSB’de 18 bin büyük ve küçükbaş besi hayvanı yetiştirilecek

Beylikova OSB’de 18 bin büyük ve küçükbaş besi hayvanı yetiştirilecek
Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte 18 bin büyükbaş ve küçükbaş besi hayvanına bakacağı...

Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte 18 bin büyükbaş ve küçükbaş besi hayvanına bakacağı belirtildi. Hayvanların sağlıklı yetişmesi açısından büyük önem taşıyan OSB'ye ise yatırımcı ilgisinin bir hayli fazla olduğu kaydedildi.

Yapılmakta olan Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi organize sanayi bölgesi Toplantısı, Ticaret Borsa'sında gerçekleştirildi. Toplantıda OSB için karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. Yapılması gereken çalışmalar üzerinde duruldu.

Toplantıda konuşa Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, sağlıklı koşullarda hayvan yetiştirmenin önemine dikkat çekti. Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB'nin bütün yöreye hizmet verecek bir kuruluş olduğunu belirten Vali Tuna, "İlimizde hayvan yetiştiriciliğinin daha iyi şartlarda yapılmasını sağlamak için hepimiz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Halkımızın sağlığını tehdit edecek unsurlara hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz. Sıhhi şartlara riayet edilmesi bizim ilk önceliğimiz. Beylikova'da inşa edilen organize sanayi bölgesi bütün yöreye hizmet verecek bir kuruluştur. Burada gerçekleştirilecek olan başarı Eskişehir'in tanıtımına büyük katkı sunacaktır." dedi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp ise OSB'nin yaklaşık 18 bin büyükbaş ve küçükbaş besi hayvanına bakacağını vurguladı. Türkiye'de bu büyüklükte 5 adet OSB olduğunu dile getiren Başkan Alp, önemli firmaların şimdiden bölgeye yatırım yapmayı düşündüklerini dile getirdi. Tarıma dayalı teşvikin artması halinde ilimizdeki en cazip yerin Beylikova ilçesi olacağını aktaran Başkan Alp, altyapıları tamamen biten OSB'nin yatırıma hazır hale geldiğini belirtti.

Hayvan besiciliğinin Eskişehir'de destek görmesini isteyen Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan da borsa olarak ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim