• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Beylikdüzü’ne Yeni Nesil Konteynerlar Geliyor

Beylikdüzü’ne Yeni Nesil Konteynerlar Geliyor
Beylikdüzü'nde yer üstü modüler konteyner sistemine geçiliyor. İlçede evsel atıkların toplanması için 174 noktada 182 adet konteyner kurma çalışmalarını...

Beylikdüzü'nde yer üstü modüler konteyner sistemine geçiliyor. İlçede evsel atıkların toplanması için 174 noktada 182 adet konteyner kurma çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 1. Bölge olan Barış, Büyükşehir ve Cumhuriyet Mahalleleri'nde 55 noktaya toplam 71 konteyner yerleştirdi.

Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çöplerin daha profesyonel bir sistemle toplanabilmesi için yeni bir uygulamaya geçti. Yer üstü Modüler Konteyner Sistemi'ni ilçenin 174 noktasında hayata geçirmeye başlayan ekipler; Barış, Bizimkent, Büyükşehir ve Cumhuriyet Mahalleleri'nde 55 noktaya 71 konteyner monte etti. İlçe genelinde çalışmalar tamamlandığında 2'nci bölge olan Yakuplu ve Marmara Mahalleleri'nde 46 noktada 55 konteyner, 3. Bölge Adnan Kahveci Mahallesi'nde ise 73 noktada tam 56 adet konteyner yerleştirilmiş olacak.

"ZAMANDAN KAZANACAĞIZ"

Eski konteynerları kaldırdıklarını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ersin Temel, çalışma esnasında trafiği engellemediklerini, gürültü kirliliği oluşturmadıklarını belirterek, "Yeni sistemle birlikte hem maliyetlerimizi düşüreceğiz hem de çevre sağlığını koruyacağız. Eski sistemde 4 adet konteynerla 7-8 dakikada topladığımız atıkları, şu an 1 konteyner ile en fazla 2 dakikada toplamış olacağız" dedi.

"GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ ORTADAN KALKACAK"

Yer üstü modüler konteyner sistemine geçilen yerleri sahada inceleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ciddi bir yatırım yapıldığını belirterek atık toplama işinin artık daha pratik bir biçimde gerçekleşeceğini, atıkların sorunsuzca nakledilebileceğini söyledi. İmamoğlu, Beylikdüzü'nün temiz olmasına ve temiz kalmasına büyük önem verdiklerini, bu sistemin vatandaşlar tarafından da özenle kullanılmasını istediklerini ifade etti. Çevre ve insan sağlığı için sağlıklı bir adım atıldığının altını çizen İmamoğlu, "Eski konteynerların çıkardığı gürültüden rahatsız olan çok sayıda vatandaş vardı. Bu yeni sistemle gürültü kirliliğini ortadan kaldıracağız" şeklinde konuştu.

Beylikdüzü’ne Yeni Nesil Konteynerlar Geliyor

Beylikdüzü’ne Yeni Nesil Konteynerlar Geliyor

Beylikdüzü’ne Yeni Nesil Konteynerlar Geliyor

Beylikdüzü’ne Yeni Nesil Konteynerlar Geliyor

Beylikdüzü’ne Yeni Nesil Konteynerlar Geliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim